25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Vitki Yogi še prepričljivejši

2 min read

Po tem, ko je z njimi praktično ustvaril kategorijo prilagodljivih prenosnikov, Lenovo še naprej pili svoje izdelke iz družine Yoga. Nova modela Yoga 920 in Yoga 720 sta res prepričljiva izdelka – na ogled, otip in predvsem uporabo.

Prilagodljivi prenosnik Yoga 920 tako nadaljuje družino pametnih prenosnikov, saj prinaša novo pametno pero, tehnologijo prepoznavanja zvoka na daljši razdalji, možnosti mešane resničnosti, biometrično podprto varnost in druga orodja. Veliko uporabnikov si želi tipkovnice ali peresa. Yoga 920 za doplačilo ponuja pero Lenovo Active Pen 2 s tehnologijo Windows Ink™, ki je idealna rešitev za risanje, skiciranje in ustvarjanje zapiskov, saj pozna kar 4.096 različnih nivojev občutljivosti. Prenosnik po zaslugi digitalne pomočnice Cortana prepozna tudi govor uporabnika, glasovne ukaze pa spremlja tudi v stanju pripravljenosti in v oddaljenosti uporabnika do 4 metre, zato lahko prenosniku preprosto narekujete nakupovalni seznam, pošljete e-pošto, brskate po spletu ali zaženete kakšno aplikacijo. Cortana izkorišča tehnologijo umetne inteligence za hitrejše učenje, zato Yoga 920 postaja vse pametnejša in bolje pozna svojega lastnika. Zmogljivosti zagotavlja najnovejši širijedrni procesor Intel® Core™ i7 osme generacije, navduši pa tudi skoraj brezrobi 13,9-palčni IPS-zaslon, občutljiv na dotik, ki sliko prikazuje v ločljivosti 4K. Vsega 1,37 kg težak prenosnik omogoča 360° zasuk zaslona, s katerim se spremeni v tablico. V posebni seriji ima Yoga 920 vgrajen tudi pokrov zaslona iz trpežnega stekla Gorilla® Glass s posebno poslikavo – na voljo bosta modela Star Wars Special Edition Yoga 920 Rebel Alliance ter Star Wars Special Edition Yoga 920 Galactic Empire.

Lenovo je predstavil še 12-palčni Yoga 720, najtanjši (15,7 mm) in najlažji (1,15 kg) model te družine. Tudi ta ponuja dodatek Active Pen, bralnik prstnih odtisov in digitalno pomočnico Cortana. Hibrid Miix 520 ima prav tako nameščen operacijski sistem Windows 10 in mobilnim uporabnikom omogoča več možnosti ustvarjanja vsebin in digitalne zabave, saj premore digitalno pero, za doplačilo pa je lahko opremljen tudi s kamero WorldView, ki zna okolico zajeti v načinu 3D.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.