20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Lenovo, Vojna zvezd in (z)mešana resničnost

1 min read

Družba Lenovo je na sejmu IFA v Berlinu najavila pet novih pametnih naprav, ki kažejo zmogljivost in potencial pametnih tehnologij ob uporabi umetne inteligence (AI), obogatene (AR) in navidezne resničnosti (VR).

Vesoljska resničnost
Največ pogledov so na razstavnem mestu Lenova vabili motivi iz Vojne zvezd, saj se je kitajski proizvajalec novega podviga priprave očal AR lotil v navezi z družbo Disney. Ta je v obogateno resničnost prispeval nič manj kot tematiko iz Vojne zvezd, z na glavo udobno nameščenimi očali Mirage AR, ki deluje v navezi s pametnim telefonom, pa smo se lahko sabljali proti vesoljski sodrgi. Bolj kot sama izkušnja so prepričali dodatki – celo namenski “laserski meč” Lightsaber je v ponudbi. Cena po pričakovanjih ne bo med najnižjimi, govora je o 200 ameriških dolarjih.

Mali mehki in Lenovo Explorer
V partnerstvu s korporacijo Microsoft so kitajski inženirji izdelali še VR-očala Lenovo Explorer Mixed Reality headset, za katere je že na voljo več kot sto VR-vsebin. Očala Lenovo Explorer so zasnovana kot naraven podaljšek vašega računalnika – preko njih lahko dostopamo do pisarniškega paketa Microsoft Office, brskamo po spletu ali pa gledamo serije v virtualnem pisarniškem okolju. Z njimi lahko igramo igre v navidezni resničnosti (VR), odkrivamo nova okolja, predstavljena v obliki hologramov, si ogledamo 3D video vsebine, 360-stopinjske in 4K video posnetke. Očala na računalnik povežemo preko kabla in namestimo v nekaj minutah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.