Nova igričarska legija

Lenovo je na igričarski sejem gamescom privlekel kar tri nove družine igričarskih računalnikov. Tistih pravih, namiznih, kakopak. Sistemi Lenovo Legion Y920, Y720 in Y520 so pripravljeni na poganjanje iger v navidezni resničnosti (VR-ready), sestavlja pa jih kombinacija Intelovih procesorjev sedme generacije in grafičnih kartic Nvidia GeForce GTX. Aja, vsi PC-ji imajo nameščen tudi operacijski sistem Windows 10.

Računalnik Lenovo Legion Y920 Tower je namenjen najbolj zagrizenim igralcem računalniških iger. Poganja ga štirijedrni procesor (do modela Intel® Core™ i7-7700K) v navezi z zmogljivo grafično kartico NVIDIA® GeForce® GTX (do modela 1080). Ta kombinacija poskrbi za tekoče igranje najsodobnejših streljačin ali pa različnih simulatorjev, opremljen z do 32 GB 2800 Mhz CORSAIR® VENGEANCE® LPX hitrega pomnilnika DDR4 pa je računalnik pripravljen na prihodnje izzive. Opcijsko lahko kupci računalnika naročijo tudi vodno hlajenje proizvajalca Asetek®, ki jim omogoča zanesljivo navijanje in posledično višanje zmogljivosti procesorja in pomnilnika. Vodno hlajenje deluje tudi tišje od zračnega in zagotavlja nižje temperature sistema.

Lenovo Legion Y720 Tower je namenjen povprečnim igričarjem, ki še vedno zahtevajo odlično grafiko in procesorske zmogljivosti. Poganja ga do Intel Core i7-7700 procesor sedme generacije, vgrajena pa je grafika NVIDIA GeForce GTX do modela 1070, opcijsko je na voljo tudi bliskovito hitri pomnilnik 16 GB Intel Optane™, ki zagotavlja edinstveno odzivnost sistema. Tudi ta računalnik je kos najbolj zahtevnim igram in igričarja ob digitalni zabavi na bojiščih, polnih vesoljcev in drugih nasprotnikov, ne bo pustil na cedilu.

Čeprav napovedan že avgusta, bo novi igričarski monitor Lenovo Legion Y25f naprodaj šele januarja prihodnje leto. 24,5-palčni računalniški monitor sliko prikazuje v polni visoki ločljivosti ob osveževanju 144Hz. Lenovo Legion Y25f tako prikaže ogromno podrobnosti v sliki v priljubljenih igrah, odzivni čas zaslona pa je z 1 ms naravnost vrhunski. Monitor premore tudi prikaz slike v t. i. razširjenem dinamičnem razponu barv (HDR), saj omogoča višjo svetilnost (400 cd/m2). Zgornji in stransko robova so zelo tanki, z vidika ergonomije monitor Lenovo Legion Y25f omogoča nastavljanje višine in nagiba, premore pa tudi praktično držalo za slušalke. Njegova najboljša lastnost bo cena: 299 evrov bodo trgovci želeli zanj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.