20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Nokia 8 cilja na staro slavo

1 min read

HMD Global, ki po novem skrbi za blagovno znamko Nokia, je najavil prihod Nokie 8, zmogljivega, lepo izdelanega pametnega telefona. Novi zastavonoša prinaša tri svetovne novosti v svet pametnih telefonov Android. Ohišje iz aluminija in presenetljivo “čist” Androidni sistem ter optika ZEISS so ključne novosti novinca. S sloganom “Bodite manj selfie in bolj bothie” Nokia 8 uvaja novost, ki omogoča živo javljanje na družbenih omrežjih preko video posnetka z dveh kamer ločljivosti 13 Mpik – na deljenem zaslonu sta hkrati prikazana pogled sprednje in glavne kamere, funkcijo pa podpirajo tako fotografije kot tudi videoposnetki. Nokia 8 je tudi prvi pametni telefon z Nokia OZO Audio, ki ponuja ekskluzivno hollywoodsko prostorskega 360° zvoka.

Nokia 8 je tanka, ob robu meri le 4,6 mm, v povprečju pa le 7,3 mm. Ohišje je izdelano iz enega samega kosa aluminija in izdatno brušeno ter polirano. Izbrani modeli imajo vrhunski izgled ogledala, za doseg njegovega brezhibnega izgleda pa je potrebnih preko 20 ur izdelave.

Strojna oprema temelji na mobilni platformi s procesorjem Snapdragon 835™, ki skupaj s čisto, varno in posodobljeno Android izkušnjo zagotavlja izjemno delovanje. Telefon podpira tehnologijo hitrega polnjenja Qualcomm® Quick Charge 3.0, ki bo ob zgolj 3090 mAh bateriji pogosto v uporabi.

Zaslon telefon ob 5,3 palca diagonale prikazuje sliko v ločljivosti 1440 x 2560 pik, kljub zaščiti s trpežnim steklom Corning® Gorilla® Glass 5 pa zagotavlja 700 cd/m2 svetilnosti in je posledično dobro viden v vseh pogojih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.