25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

42 rekordov za Lenovo ThinkSystem zverine

3 min read

Novi procesorji, novi rekordi. Že videno, bi lahko dejali. A da en sam proizvajalec postavi kar 42 novih svetovnih rekordov, vendarle ni od muh. Sploh v današnjih časih. A družbi Lenovo je to uspelo. Novi strežniki iz družine ThinkSystem, opremljeni z najnovejšimi procesorji Intel® Xeon® Scalable, postavili kar 42 novih svetovnih rekordov v različnih aplikacijah in preizkusih za merjenje zmogljivosti.

Nova družina strežnikov ThinkSystem postavlja nove standarde v industriji strežnikov, sistemov hrambe podatkov in omrežnih sistemov, saj se zna prilagajati spreminjajočim se potrebam IT-okolij, v katerih znižuje kompleksnost in stroške. Nova družina Lenovo strežnikov vsebuje kar 14 visoko prilagodljivih modelov najrazličnejših vrst (klasični stolpi, vgradni strežniki, strežniške rezine), med njimi so tudi rešitve s področja hiperkonvergenčne infrastrukture, ki poenostavijo IT-okolja in podatkovnim centrom omogočijo višjo rast poslovanja ter višji nivo zagotavljanja storitev. Dodatno lahko stranke izbirajo med različnimi tehnologijami ter jih prilagajajo spremenljivim bremenom. Lenovo je strežnike ThinkSystem načrtoval tako, da se lažje vklopijo v obstoječa IT-okolja podjetij in ne zahtevajo prenove podatkovnih centrov.

Lenovo je strežnikom ThinkSystem dodal tudi sedem novih rešitev s področij računalniškega oblaka, masovnih podatkov, analitike in obdelave podatkovnih baz, vključno z dvema novima Intelovima rešitvama. Lenovo inovacije na področju strežnikov podjetjem prinašajo več vrednosti ob že pregovorni visoki zanesljivosti delovanja, podjetje pa sodeluje z vsemi vodilnimi proizvajalci poslovne programske opreme, s katerimi še dodatno optimizira učinkovitost delovanja strežnikov.

Kje so bili najboljši? Skoraj v vseh pomembnih poslovnih aplikacijah, gnanih na 1, 2, 4 ter tudi 8-procesorskih strežnikih.

Preizkus TPC-E uporablja podatkovno bazo, ki simulira obdelavo spletnih transakcij (OLTP), povezanih z delovnimi scenariji podjetij, ki trgujejo z delnicami, bank in tržnih raziskovalcev. Lenovo je prvi proizvajalec, ki se je spustil pod cenovno mejo 100 ameriških dolarjev na transakcijo v preizkusu E (tpsE). Rezultat 93,48 USD/tpsE je kar 16 % nižji od prejšnjega rekorda 111,65 USD/tpsE. Dodatno je Lenovo dvoprocesorski strežnik na preizkusu TPC-E dosegel tudi najvišjo vrednost v svoji kategoriji, in sicer 6.598,36 tpsE. Omenjeni preizkus kaže, kako lahko stranke, ki opravljajo ogromne količine transakcij, znižajo stroške poslovanja, ki nastajajo pri obdelavi transakcij. Poleg rekorda sistema ThinkSystem SR650 v preizkusu TPC-E je nov svetovni rekord v preizkusu TPC Benchmark™H (TPC-H) postavil še sistem SR950. Preizkus, ki posnema delovanje podpornih sistemov v podjetjih, katera obdelujejo ogromne količine podatkov in na njih izvajajo kompleksne poizvedbe, s katerimi pripravijo odgovore na ključna poslovna vprašanja, ima novo najvišjo vrednost v kategoriji posameznih strežnikov. Strežnik ThinkSystem SR950 je z rezultatoma 1.336.109,6 QphH™ @10.000GB (poizvedb na uro) in stroškom 0,92 USD / QphH @10.000GB8 postavil nova mejnika v preizkusu TPC-H.

Lenovo strežnika ThinkSystem SR950 in ThinkSystem SR650 sta se izkazala tudi na področju finančnih transakcij in operacij, ter v preizkusih STAC-M3 postavila kar 26 svetovnih rekordov. Preizkusi STAC-M3 merijo najzahtevnejša analitična bremena v časovni seriji. ThinkSystem SR950 je postavil svetovne rekorde v 9 izmed 15 standardnih preizkov in v dveh dodatnih STAC-M3 Shasta preizkusih, kjer je poudarek na obdelavi masovnih podatkov. Rezultat enega izmed STAC-M3 Shasta preizkusov je bil kar dvakrat višji od prejšnjega rekorda.

ThinkSystem SR650 je postavil svetovne rekorde v 15 izmed 17 preizkusov STAC-M3 Antuco, kjer je blestel z nizkimi odzivnimi časi v kategoriji dvoprocesorskih strežnikov, ki obdelujejo podatke v bazi Kx Systems kdb+. Rezultati preizkusov STAC-M3 so javno na voljo. Strežnik Lenovo ThinkSystem SR650 je postavil tudi svetovni rekord med dvoprocesorskimi strežniki v preizkusu SPEC MPI 2007 Benchmark (SPECmpiM_base2007).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.