19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

5G mobilna omrežja že v delu

1 min read

Južni Korejci so zelo pridni. Razvijajo namreč mobilno omrežje naslednje generacije (5G). To naj bi po načrtih v praktično rabo prišlo leta 2017 (v Koreji, seveda), ponujalo pa nore hitrosti. Bilo naj bi kar tisočkrat hitrejše od omrežja 4G (LTE).

mobilno omrezje

Mobilno omrežje 5G, ki bo širše zaživelo šele okoli leta 2020, obljublja veliko. Ne razvija ga samo Južna Koreja, temveč tudi Kitajska in nekatere evropske države ter ZDA. A Korejci so v ta projekt pripravljeni vložiti okoli 1,5 milijarde dolarjev in glede na podporo vlade ter največjih telekomunikacijskih gigantov (SK Telecom in Korea Telecom pa tudi podjetji Samsung in LG) v državi, uspeh bržkone ne bo izostal.

korejski razvijalci

Zanimivo pri načrtih glede projekta 5G je to, da ne bo ponujal le izjemnih hitrosti (film visoke ločljivosti si bomo na mobilno napravo lahko prenesli v sekundi), temveč bo omogočal internetno povezljivost tudi na mestih, kjer smo jo do sedaj pogrešali – povezava naj bi delovala tudi v super hitrih vlakih, ki po tirnicah vozijo z več kot 500 km/h.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.