AMD trga s Threadripperji

Proizvajalec procesorjev AMD očitno strelja iz vseh topov. Danes je najavil dva nova procesorja za namizne računalnike, ki ju bodo najbolj veseli inženirji, tisti, ki delajo z videom ali obdelujejo fotografije in vsi, ki jim zmogljivosti nikoliko ni dovolj.

O tem, ali bosta 16- in 12-jedrnik po imenih Ryzen Threadripper 1950X ter 1920X zadostila njihovim apetitom, bomo še videli. 16-jeder deluje s taktom 3,4 GHz, ducat njih pa s 3,5 GHz, pri čemer znata procesorja delovni takt jeder dvigniti tudi do 4,0 GHz.

Pošastno zmogljiva procesorja Ryzen Threadripper bosta zahtevala tudi nove plošče s podnožjem TR4, podpirala pa bosta pomnilnik DDR4 – krmilnik je kar štirikanalni! – in do 64 linij vodil PCI Express.

Znani sta tudi že ceni obeh procesorjev. Tisti najbolj neučakani ju bodo v ameriških trgovinah dobili v začetku avgusta, zanju pa bodo odšteli 999 oziroma 799 dolarjev. Med prvimi bo z novimi procesorji opremljen tudi igričarski računalnik Alienware Area-51 Threadripper Edition.

Prvi preizkusi v testnem programu Cinebench r15 kažejo, da sta nova procesorja zmogljivejša od Intelovega paradnega konja 7900X, čeprav je ta več kot enkrat dražji …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.