16. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Kako mladi Evropejci potujejo po svetu?

1 min read

Huaweijev poletni barometer razkriva, da med počitniško sezono mladi potujejo pametneje in lahkotneje. Pametni telefoni so postali najpomembnejši del prtljage, ki jo vzamejo na dopust, saj služijo tako kot fotoaparati in predvajalniki glasbe. Mladi tako v svoje poletne nahrbtnike ni treba spakirati prav veliko.

Huaweijevo raziskavo poletni barometer je maja 2017 izvedel Ipsos v 12. evropskih državah med ljudmi, starimi med 18 in 45 let, ki so v zadnjih 24. mesecih uporabljali pametni telefon. Študija razkriva, da skoraj vsi mladi (stari med 18 in 24 let) uporabljajo telefone za fotografiranje (95 odstotkov) in delanje selfijev (81 odstotkov). To pomeni, da mladi večinoma sploh ne uporabljajo klasičnih fotoaparatov. To je, delno, posledica vzpona družbenih omrežij, saj mladi ne želijo zgolj fotografirati, ampak želijo fotografije deliti na družbenih omrežjih – to počne kar 70 odstotkov uporabnikov starih med 18 in 44.

Kot je še pokazal Huaweijev poletni barometer, skoraj polovica uporabnikov (48 odstotkov) uporablja mobilnike kot svoj potovalni predvajalnik glasbe. Uporabljajo jih tudi na zabavah in ob drugih priložnostih – 42 odstotkov vprašanih uporablja zunanje zvočnike, ki jih s telefonom povežejo preko Bluetootha.

To, skupaj z aktivnostmi na družbenih omrežjih, pride s svojo ceno. Baterije na telefonih, ki jih uporabljajo mladi, načeloma zdržijo manj časa zaradi pogoste uporabe. Prav zato vsak drugi Evropejec uporablja prenosno baterijo, da se mu telefon ne izprazni ravno takrat, ko ga najbolj potrebuje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.