19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Najzmogljivejši telefoni preteklega leta

1 min read

Izdelovalci mobilne aplikacije AnTuTu, ki meri strojne zmogljivosti mobilnih naprav, so izdali uradne meritve najboljših pametnih telefonov leta 2016. Številke v tabeli najboljših so zgovorne, v povprečju sta se najbolje odrezala Applova iPhona 7 in 7 Plus, ki sta po zaslugi sistemskega nabora A10 kar pošteno prehitela tekmece.

Obema sledi Androidna ofenziva, pretežno tista, ki gradi na najnovejših mobilnih procesorjih Qualcomm Snapdragon 8xx. Pri tem velja izpostaviti dejstvo, da očitno najboljše delo opravljajo kitajski inženirji mobilnikov, saj imajo kitajski proizvajalci zasedenih največ mest na lestvici najbolj zmogljivih telefonov.

Če za Moto Z še lahko sumimo, da je nastala v ameriškem razvojnem centru za kitajskega “naročnika” (Lenovo), potem lahko nekaj podobnega sumimo tudi za oba Google Pixel modela – glavni inženir namreč prihaja iz družbe Motorola Mobility, proizvaja pa ju tajvanski HTC. Da Tajvanci znajo narediti zelo zmogljive telefone dodatno dokazuje tudi ASUS-ov ZenFone 3, ki je prav tako član lestvice najzmogljivejših.

Ste koga pogrešili? Jaz sem. Na seznamu najzmogljivejših mobilnikov tako ni nobenega primerka korejski družb Samsung, LG ter tajvanskega HTC. Niti Huawei ni prilezel na prestižni seznam. Pa imajo vsi našteti precej premijskih izdelkov v ponudbi. Kar le dokazuje, da danes znajo in zmorejo dobre telefone narediti številna podjetja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.