19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Robotski sesalci očarali Slovence

2 min read

Podjetje iRobot in njegov slovenski distributer Tilt d.o.o. sta na novinarski konferenci v Ljubljani domačim medijem pokazala najnovejše domače robotske pomočnike. Med njimi je bil največ pozornosti deležen najzmogljivejši robotski sesalnik Roomba 980, ki kot prvi svoje vrste združuje tehnologijo prilagodljive navigacije z rešitvijo vizualne lokalizacije okolice, obenem pa se zna povezati v oblak in omogoča upravljanje preko mobilne aplikacije.
irobot-roomba-980_spredaj irobot-roomba-980_zvrha
Kombinacija iRobotove čistilne tehnologije iAdapt Responsive Cleaning Technology in novih senzorjev, vgrajenih v sesalnik Roomba 980, le-temu omogoča neodvisno čiščenje celotnega nadstropja. V sesalnik Roomba 980 je iRobot vgradil tudi tehnologijo sprotne vizualne lokalizacije in mapiranja prostora (vSLAM). Ta prebojna rešitev, ki je del novega navigacijskega sistema iRobot iAdapt 2.0, sesalniku Roomba 980 omogoča izdelavo zemljevida okolice kar med čiščenjem, obenem pa stalno spremlja svojo lokacijo. Z uporabo lastno izdelanega zemljevida Roomba 980 lahko površine čisti do dve uri, nato pa se avtomatsko vrne na polnilno postajo Home Base, kjer se napolni in po potrebi vrne na mesto, kjer je prekinila čiščenje in z njim nadaljuje do konca. Roomba 980 prostore učinkovito očisti, saj se giblje v vzporednih pasovih, obenem pa s pomočjo podatkov iz številnih senzorjev po potrebi prilagodi vzorec čiščenja – npr. kadar ugotovi, da čisti predel pod pohištvom ali v okolici morebitnih ovir.
irobot_novinarski-dogodek_1
Sesalni pogon AeroForce Cleaning System s funkcijo Carpet Boost ponuja kar dvojno zmogljivost sesanja in samodejno zviša zmogljivost motorja ob čiščenju preprog in tepihov. Nizek profil robotskega sesalnika temu omogoča čiščenje umazanije pod pohištvom, tehnologija Dirt Detect pa z uporabo optičnih in zvočnih senzorjev zaznava večje količine umazanije ter poskrbi za večjo koncentracijo čistilne aktivnosti na področjih, kjer sesalnik zazna največ umazanije. Tako kot sesalniki iz družine Roomba 800 ima tudi Roomba 980 vgrajen brezkrtačni sistem odstranjevanja smeti, ki bolj učinkovito pobira umazanijo s tal in hkrati preprečuje, da bi se lasje in dlake zataknili v sesalniku.
gavin-wilmot-antoine-garcia-jean-jacques-blanc-marie-chevalier-in-team-irobot-slovenija
Robotskega čistilnega odvisneža lahko v svoj dom zvabite, če imate v denarnici deset evrskih stotakov …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.