20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Moto (spet) zazvonil Sloveniji

3 min read

Včeraj se je šesterica novih Moto oziroma Lenovo Moto pametnih telefonov predstavila izbranim novinarjem. Glavna zvezda je bil seveda model Moto Z, veliko pozornosti pa so poželi tudi zelo prepričljivi dodatki Moto Mods. Prodaja mobilnikov Moto se bo v deželi pod Alpami začela 14. novembra. Motorola, dobrodošla nazaj!

lenovo-moto-ponudba-v-sloveniji dodatki-za-moto-z-telefone-2

Moto Z je pravi lepotec. Ohišje, izdelano iz kombinacije aluminija, ki se uporablja v letalski industriji, in nerjavečega jekla, poskrbi, da je novi Moto Z trpežen in hkrati tanek telefon. V ohišje debeline vsega 5,2 mm je vgrajen 5,5-palčni zaslon AMOLED štirikratne visoke ločljivosti (QHD). V telefonu so svoje mesto našli še procesor Qualcomm Snapdragon 820, 4 GB delovnega pomnilnika ter 32 ali 64 GB pomnilnika za hrambo podatkov. S podporo zadnji generaciji kartic micro SD omejitev skorajda ni več – skupna zmogljivost hrambe je razširljiva do 2 TB. Fotoaparat, katerega optika sicer malce štrli iz ohišja se ponaša s senzorjem ločljivosti 13 milijonov pik, optičnim stabilizatorjem slike ter laserskim samodejnim ostrenjem – fotografiranje v karkšnihkoli svetlobnih (in drugih) pogojih torej ni večji izziv.

moto-z-in-dodatek-hasselblad

Okrogla izboklina fotoaparata ima celo zelo pozitivno plat. Po njeni zaslugi vsi dodatki Moto Mods zelo dobro (beri: zanesljivo) stojijo na telefonu! JBL zvočnik je zgledno zmogljiv (3W) in podpira takojšen prenos zvoka ob spojitvi s telefonom. Marsikateri uporabnik se ob podatku, da ima Moto Z vgrajeno le baterijo zmogljivosti 2600 mAh, namršči, a to je pač davek tanke zasnove – pol centimetra debeline vendarle ni sposobno prevarati fizike. Je pa zato na voljo  baterijski dodatek Power Pack, ki telefonu za slabih 70 evrov doda do 22 ur avtonomije. Veliko? Kakor komu – Moto Z bo sicer od sredine novembra naprodaj za 749 evrov.

dodatki-za-moto-z-telefone

Po mojem mnenju najboljša dodatka pa sta Moto Insta-Share Projector, ki v temnih prostorih projicira sliko do velikosti diagonale 70 palcev (178 cm), ter v sodelovanju s podjetjem Hasselblad izdelan fotoaparat. Dodatek Hasselblad True Zoom Moto Mod telefone iz družine Moto Z spremeni v pravcati fotoaparat. Premore namreč objektiv, skladen z goriščno razdaljno 25-250 mm (v 35mm formatu) ter radodarno 10-kratno optično povečavo. Le zaslonko so morali žrtvovati (f/3.5 do f/6.5).

Malce debelejša in strojno skromenjša različica Moto Z Play ohranja privlačnost originala. Moto Z Play namreč stavi na odlično kombinacijo zmogljivosti in cene – ta znaša 499,99 evra. Je namreč občutno cenejši od modelov premijskega razreda, a za to žrtvuje le malo stvari. Njegov 5,5-palčni Super AMOLED zaslon sliko prikazuje v polni visoki ločljivosti (Full HD), osemjedrni procesor Snapragon 625 pa lahko računa na pomoč 3 GB delovnega pomnilnika in 32 GB hrambe. Kamera, opremljena s senzorjem ločljivosti 16 milijonov pik zna okolico zajemati tudi v ločljivosti 4K. Ob debelini vsega 7 mm ima vgrajeno zmogljivo baterijo, ki še tako zahtevnemu uporabniku zagotavlja zgledno avtonomijo.

moto_z_play

Ponudbo telefonov Moto dopolnjuje družina telefonov Moto G4, ki stavi na izjemno kombinacijo zmogljivosti, sodobne oblike in cene. Cenovno zavedne uporabnike bodo vabili modeli Moto G4, Moto G4 Plus ter Moto G4 Play, njihove prodajne cene v Sloveniji pa bodo 259,99, 299,99 ter 189,99 evra.

moto_g4_plus
Uporabnikom, ki si želijo sodoben telefon po kar najugodnejši ceni, pa se bo z vrsto adutov predstavil model Moto E. Za ta hip najmanjši model pametnega modela Moto bo treba odšteti 169,99 evra.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.