Korejske krivine, namenjene igričarjem

Samsungovi inženirji so izdelali nov računalniški monitor z ukrivljenim zaslonom. Monitor CFG70, ki je bil premierno predstavljen na sejmih Gamescom 2016 in IFA 2016, cilja na profesionalne igralce iger. Kot prvi Samsungov ukrivljen zaslon za igranje interaktivnih iger s tehnologijo kvantnih točk, monitor CFG70 (v 24-palčni in 27-palčni različici) prikazuje natančne barve, saj dosega kar 125% pokritost barvnega spektra sRGB. Kontrastno razmerje 3000 : 1 je še dodaten razlog za prikaz barvnih nians ter podrobnosti, ki so v preteklosti ostale skrite. Sam zaslon je izdelan okolju prijazno in ne vsebuje kadmija.
ukrivljen-zaslon-samsung-cfg70
Za doseganje hitre odzivnosti (1 ms) in kakovostne slike so inženirji uporabili matriko VA. V navezi s kakšno novejšo grafično kartico AMD Radeon pa tehnologija AMD FreeSync poskrbi za odpravo meglenja ali trzanja slike.

Tržniki so kot ponavadi pretiravali s superlativi. Zaslon so zaradi ukrivljenosti 1800R (kar predstavlja 1800-milimetrski premer ukrivljenosti) označili kar kot “Super Arena”. Vidni kot je s 178 stopinjami pričakovano širok.
samsung-cfg70-za-igre
Ceni 24- in 27-palčnika sta zaenkrat še pošteno naviti. Pri severnih sosedih bomo zanju odšteli 400 oziroma 800 evrov, pri nas pa zagotovo še par desetakov več.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.