20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Si.mobil skrbi za slepe in slabovidne

1 min read

Ob svetovnem dnevu vida je Si.mobil v sodelovanju z Zvezo društev slepih in slabovidnih Slovenije predstavil posebno ponudbo za člane zveze. V naročniškem paketu so vključene neomejene minute za klice v vsa slovenska omrežja, večja količina prenosa podatkov (18 GB) in brezplačna dodatna kartica SIM za prenos podatkov.
tactility_ai255
V okviru predstavljene ponudbe bodo lahko člani Zveze društev slepih in slabovidnih v vseh Si.mobilovih poslovalnicah tudi preverili ponudbo telefonov in tabličnih računalnikov, ki jih lahko kupijo na obroke brez obresti. Tovrstna tehnična oprema je za slednje še posebno pomembna, saj jim omogoča bolj preprosto komuniciranje.
ebralec-sintetizator-govora

ebralec
Slepi in slabovidni sodobne tehnološke pripomočke uporabljajo s pomočjo posebnega pripomočka, t.i. sintetizatorja govora ali eBralca, ki jim omogoča samodejno zvočno prebiranje poljubnih elektronsko shranjenih besedil, zapisanih v slovenskem jeziku. eBralec slepim in slabovidnim uporabnikom znatno olajša delo z računalnikom in pametnim telefonom s sistemom Android, omogoča lažji dostop do novic in informacij ter jim tako zagotavlja boljšo vključenost v sodobno informacijsko družbo.

slepi-uporabnik-telefona

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.