Naj avto služi denar

Domače zagonsko podjetje Coolio! je uresničilo zanimivo poslovno idejo. Vsem voznikom z veljavnim vozniškim izpitom namreč omogoča služenje denarja z oddajanjem oglasnega prostora na svojem avtomobilu. Coolio! je obenem tudi inovativna oglaševalska platforma, ki naročnikom omogoča nov način koriščenja zunanjega oglasnega prostora. Tradicionalno fizično oglaševanje namreč združuje z vsemi prednostmi digitalih komunikacijskih kanalov – s segmentacijo, z možnostjo preračuna ogledov in dinamičnim določanjem cen.
coolio-1
Vozniki se Cooliu! lahko pridužijo na uradni spletni strani, kjer ob prijavi vnesejo, kakšen avto vozijo, temu pa sledi izbira željene oglasne kampanje. Če so v kampajo izbrani, prejmejo navodila, kam in kdaj naj pripeljejo svoj avto, da ga bodo ustrezno polepili v dizajn in sporočilo izbrane kampaje. Pristop vozniku ne povzroča nobenih stroškov, saj se vozniki zavežejo le k temu, da bo njihov avto ostal polepljen do konca kampanje, ko bodo lahko izbrali tudi novo. Vsa komunikacija med voziki in Coolio! sistemom poteka preko spletne aplikacije, ki omogoča tudi, da si vozniki dohodek samostojno izplačajo na svoj tekoči račun.
coolio-2
Coolio! je tudi napredna in inovativna oglaševalska platforma, ki svojim naročnikom omogoča, da lahko spremljajo geografske in časovne prikaze svojih oglasov, angažirajo svoje ambasadorje,  torej Coolio! voznike, in poleg splošne izpostavljenosti na oglasnih prostorih generirajo tudi direktne prihodke z akcijami, ki jih nudijo svojim voznikom ali tistim, ki se odzovejo na poziv oglasa. Vsako Coolio! vozilo je opremljeno s Coolio! vmesnikom, ki komunicira s Coolio! zalednim sistemom in omogoča preračun tarife glede na lokacijo Coolio! vozila. Naročnik lahko torej spremlja izpostavljenost svojih oglasov in učinkovitost kampanje glede na vnaprej predvidene parametre.

coolio-3

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.