20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Avant2Go vozi do letališča

2 min read

Souporaba 100 % električnih vozil Avant2Go je z otvoritvijo postajališča na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana vzpostavila prvo brezemisijsko povezavo prestolnice z letališčem na naših tleh. Sistem Avant2Go je od začetkov v letošnjem poletju tudi sicer predstavil vrsto novosti: uvedba poslovnih paketov, nove lokacije, postavitev dodatne polnilne infrastrukture, dostopnost aplikacije za vse, posebni cenovni pogoji za uporabo ostalih storitev podjetja Avant car … S tem je uspešno zaključena prva faza projekta Avant2Go, snovalci pa že napovedujejo novosti, ki bodo uporabnikom še dodatno olajšale njihovo mobilnost, denimo dodatno širjenje lokacij in vključevanje vozil z daljšim dosegom.
fotografija-5
Avant2Go souporaba vozil je od tega trenutka dalje na voljo tudi zaposlenim Aerodroma Ljubljana d.o.o. za njihove dnevne operativne in logistične potrebe, poleg tega pa še ostalim podjetjem, ki delujejo v okviru letališkega ekosistema in želijo optimizirati svojo mobilnost. Na tej lokaciji so trenutno sicer na voljo štirje priključki, z možnostjo širitve glede na potrebe. Dodatna pozitivna stran lokacije je uporaba 100-odstotno obnovljive energije za polnilne postaje, s čimer kombinacija električne mobilnosti in souporabe dobi še dodatno veljavo. Strošek poti na ali iz brniškega letališča se obračuna kot vsota časa, kilometrov in dodatka za eno smer, ki v trenutni testni fazi znaša fiksnih 5 evrov. Celotni strošek poti v eno smer se tako giblje med 11 in 16 evri, odvisno od izbranega vozila in tudi tega, ali uporabnik izkorišča prednosti nižje cene nočne tarife.

fotografija-2
Z novimi lokacijami in uporabniki se v floto umeščajo dodatna vozila, s čimer pri Avant carju sledijo načrtom, po katerih bomo v prvem letu delovanja na cesti videvali do 50 Avant2Go vozil. Za zagotavljanje ustreznega stanja napolnjenosti poleg logistične ekipe skrbijo polnilne postaje, ki se postavljajo glede na lokacijske zmožnosti. Vsa Avant2Go polnilna mesta, sedaj jih je že 42, so namenjena izključno uporabnikom car sharing sistema, zaradi česar so snovalci za polnilne postaje razvili identifikacijo s pomočjo t.i. kartic RFID, na osnovi česar se aktivira ali deaktivira polnjenje vozil.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.