23. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

AMD-jevi profesionalci

1 min read

AMD je predstavil novo generacijo (že sedmo) svoji poslovnih procesorjev. Novi modeli AMD Pro temeljijo na arhitekturi Bristol Ridge Pro in zamenjujejo leto dni stare modele. Kaj je AMD-jevim inženirjev uspelo opraviti v letu dni, povprašate? Hja, precej stvari. Matematične zmogljivosti procesorjev so dvignili za do 14 odstotkov, grafične za 22 odstotkov, najbolj impresiven pa je podatek, da jim je vse to uspelo ob 32 odstotkov nižji porabi energije. Kapo dol.
amd-a12-7th-gen
AMD Pro procesorji se tako poslavljajo od 95W termalne ovojnice in bodo na voljo le še v normalni (65W) ali varčni različici (35W, prepoznali jo bomo po dodatni črki E). Aja, pa s pomnilnilnikom DDR4 znajo zdaj sodelovati vsi procesorji. Nove plošče z ležiščem AM4 bodo podpirale vse najnovejše tehnologije, ki jih rabijo tako poslovna okolja kot tehnični zanesenjaki, med drugim tudi: PCIe Gen 3, USB 3.1 Gen 2 Type-C, NVMe, SATA Express in druge novotarije.

amd-am4
V AMD-ju so sicer najbolj ponosni na procesor AMD Pro A12-9800E, ki je neposreden tekmecu Intelu Core i5-6500T, a ga prekaša v vseh pogledih, le pri nalepki s ceno je bolj skromen.

amd-pro-procesorji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.