25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

AMDjeva sedma generacija se vrti okoli številke 4

1 min read

AMD je predstavil 7. generacijo namiznih procesorjev. Ti prinašajo vrsto novosti, med drugim tudi dolgo pričakovano platformo AMD AM4 ter podporo pomnilniku DDR4. Kot prvi bodo z novimi procesorji opremljeni računalniki proizvajalcev HP ter Lenovo.
amd-procesorji-7gen
Nova generacija procesorjev iz družine AMD A je namenjena tipični rabi. Inženirji so še dvignili zmogljivosti v aplikacijah za produktivnost, medtem ko z večpredstavnostjo procesorji že prej niso imeli težav. Dvig zmogljivosti v procesorje vgrajene grafične rešitve pa bo razveselil predvsem spletne in občasne igričarje.

amd-a12

Procesorji bodo na voljo v klasični in varčni različici, pri čemer bodo prvi imeli postavljeno termalno ovojnico (TDP) pri 65W drugi pa pri 35W.  Vsi bodo premogli strojno podporo kodekom H.264 in H.265, zato bodo zlahka predvajali video posnetke ločljivosti 4K (UHD). Grafična sredica AMD Radeon Graphics Core Next v celoti podpira nabor ukazov grafične knjižice Microsoft DirectX 12.

amd-procesorji-7gen-2
Nadvse se veselim tudi novih plošč s podnožjem AM4, saj bodo prinesle tako podporo pomnilniku DDR4 kot tudi vse najnovejše vmesnike, vključno z PCIe Gen 3, USB 3.1 Gen 2, NVMe ter SATA Express.

amd-am4-platforma

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.