20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Novo: Nova in Nova Plus

1 min read

Od Huaweija smo si na sejmu IFA obetali pomenljive novosti, hitro vzpenjajoči se kitajski proizvajalec pa ni razočaral. Novosti nosijo zanimivo ime – mobilnika Huawei Nova in Huawei in Nova plus ciljata na sodobnega dinamičnega potrošnika, in sicer takega, ki za pametni telefon ne želi odšteti celega premoženja, vseeno pa od njega pričakuje nadpovprečno veliko.
Huawei Nova in Nova Plus
Nova in Nova Plus sta 5- oziroma 5,5-palčna mobilnika, ki se po oblikovni plati spogledujeta z bratoma iz proizvodnih trakov (Huawei namreč izdeluje tudi model Google Nexus 6P – nanj spominja Nova, medtem ko je Nova Plus nekoliko bližje lanskoletnemu modelu Huawei G8). A sredica je v obeh primerih enaka – mobilnika poganja Qualcomm Snapdragon 625, vgrajenega imata 3 GB delovnega pomnilnika, komur pa ne zadostuje 32 GB prostora za hrambo podatkov pa si lahko pomaga še s kartico microSD.
Nova Plus - skupinska
Razlike so poleg velikosti zaslona (ločljivost je v obeh primerih 1080p) še v kameri. Večji Nova Plus se lahko pohvali s senzorjem s 16 megapikami in optično stabilizacijo slike, medtem ko manjša nova shaja z 12 megapikami. Prodaja se začne oktobra in zanimivo bo videti, ali bosta sicer precej prepričljiva novinca s ceno 399 oziroma 429 evrov uspela hitro novačiti kupce.
P9 red-blue
Hišni zastavonoša v svetu mobilnih telefonov sicer še vedno ostaja model P9, ki pa je dobil modro in rdečo preobleko – kot bi v Huaweiju sledili motu: “Nismo ga mogli izboljšati, zato smo ga odeli v nove barve.” =)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.