16. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Tudi HTC z manjšimi apetiti

1 min read

Medtem ko se HTCjeva desetka bori s številnimi dragimi tekmeci, mora podjetje denarce služiti tudi z bolj “plebejskimi” modeli. To je tajvanskemu proizvajalcu v preteklosti odlično uspevalo, tradicijo pa želi nadaljevati z modelom HTC One A9s, ki je nekoliko nadgrajena različica hišnega predstavnika iz srednjega razreda. Da, še vedno izgleda kot iPhone, morebiti celo odtenek bolj kot prej, saj se je kamera preselila v zgornji levi kot naprave.
HTC One A9s 1
Kovinsko ohišje nudi zavetje osemjedrni platformi, ki ji poveljuje procesor MediaTek Helio P10. Razočara pa odločitev, da vsega 8 mm tanek mobilnik premore zaslon ločljivosti le 720p. Tudi kameri sta za model z letnico 2016 (pod)povprečni, zadnja premore senzor ločljivosti 13, prednja pa 5 megapik. Zajem vsebin se zaključi pri ločljivosti 1080p, na 4K lahko kar pozabimo.

Baterija zmogljivosti 2300 mAh prav tako ni presežek, a bi znala ob varčni platformi pozitivno presenečati. V bistvu je še največji adut novega mobilnika, katerega je HTC predstavil v Berlinu na sejmu IFA, preobleka HTC Sense. Vseeno pa držimo pesti, da bo v poplavi resnično naprednih tekmecev HTC ponudil privlačno ceno. One A9 je bil vendarle nekoliko predrag …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.