25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

To je to – OLED z Ambilight

1 min read

Že dolgo se navdušujem nad Philipsovo pogruntavščino Ambilight, ki znatno izboljša gledanje vsebin na televizorju – posebej v zadnjih generacijah. No, sedaj je proizvajalec, ki ja zadnja leta v kitajski lasti, napravil še tisto piko na i.
Philips OLED 901 F s strani
Od konkurenta LG je kupil matrike OLED ter jih vgradil v svoje televizorje. Seveda za procesiranje slike še vedno skrbi Philipsova elektronika, tehnologija Perfect Pixel HD pa zagotavlja izreden kontrast, res popolne odtenke črne barve in živost drugih barv – teh lahko prikaže kar 2,25 milijarde. Novi slikovni procesor prebavi procesiranje kar štiri milijarde slikovnih točk, zato s prikazom slike v ultra visoki ločljivosti nima težav. OLED zaslon blesti tudi pri prikazu hitrega gibanja, saj nima nobenih težav s trganjem ali trzanjem slike (OLED je več kot 100-krat hitrejši od klasičnih LED televizorjev pri osveževanju slike).
Philips OLED 901 F spredaj
Philipsova nova serija televizorjev OLED z oznako 90IF je hkrati tudi prva, ki dosega Philipsov standard prikaza slike z visokim dinamičnim razponom HDR Perfect.
Philips OLED 901 F Lifestyle
Na sejmu IFA 2016 predstavljeni Philipsov televizor OLED 4K serije 901 F s tristransko osvetlitvijo Ambilight (model 55POS901F) bo v Sloveniji naprodaj že novembra.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.