19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Še boljši hišni kino

2 min read

Na sejmu IFA 2016 so že vrsto let glavne zvezde televizorji, a tudi projektorji jim kdaj vzamejo mero – v praksi prav vedno, ko je govora o diagonali prikazane slike. Kratice 4K, HDR in podobne so po zaslugi Epsona in nekaterih drugih proizvajalcev že prispele tudi v svet projektorjev. V Berlinu sem si ogledal kar šest novincev, tri, ki prebavljajo ultra visoko ločljivost (UHD, 4K), ter tri, ki še vedno stavijo na polno visoko ločljivost, a so hkrati tudi prijaznejši do denarnice.
Epson_IFA_projektori_1
Novi premijski modeli EH-TW7300, EH-TW9300 in EH-TW9300W, premorejo najnovejše tehnologije obdelave slike, kot so izboljšan prikaz slike ločljivosti 4K, predvajanje vsebin iz ploščkov UHD Blu-ray ter prikaz vsebin, posnetih v načinu HDR. Dodatne razloge za zadovoljstvo uporabnikov zagotavljajo motorizirani optični elementi s spominsko funkcijo položaja leče, ki še poenostavijo namestitev in upravljanje projektorja. Po njihovi zaslugi je prikazana slika skoraj živa in postreže z ogromno podrobnostmi, ne glede na to, ali prikazujejo video ali sliko, zajeto v ločljivosti 4K ali pa vsebine, zajete v ločljivosti Full HD 1080p, digitalno nadgradijo. Vsem trem projektorjem so skupni leča, sestavljena iz 16 optičnih elementov, neverjetna ostrina prikazane slike, globina črne barve in visoko kontrastno razmerje, ki pri modelih EH-TW9300 ter EH-TW9300W doseže celo 1.000.000 : 1. Izboljšana je tudi vzdržljivost žarnice, projektorji EH-TW7300, EH-TW9300 in EH-TW9300W uporabnikom zagotavljajo, da si lahko na platnu v naslednjih sedmih letih vsak dan ogledajo kakšno filmsko uspešnico in to ob minimalnem vzdrževanju.
Epson_IFA_projektori_2
Med tremi projektorji in srednjega razreda bo uporabnike najbolj navdušil model EH-TW6800, saj nudi najboljši prikaz slike v ločljivosti Full HD – v 2D ali 3D. Poleg visokega dinamičnega kontrastnega razmerja 120.000 : 1 prepriča tudi s prikazom barv – podpira namreč 100-odstotno pokritost barvnega spektra sRGB ter kalibracijo po standardu ISF, s katero uporabnik doseže vrhunski prikaz slike. Vseh šest projektorjev za prikaz slike uporablja Epsonovo tehnologijo zrcal 3LCD, ki jo odlikujejo prikaz živih barv in svetle slike tudi v dobro osvetljenih okoljih. Tehnologija 3LCD zagotavlja enako svetilnost bele in drugih barv in odpravlja t. i. učinek mavrice.

Epson_tw300

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.