25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Tablica za “generacijo dotika”

2 min read

Kar tri leta so v Lenovu delali na projektu tablice, ki je danes zaživela pod imenom Yoga Book. Ne, ne gre še za eno tablico v morju steklo-keramično-plastičnih izdelkov, temveč za resnično inovativno napravo. Kaj je drugačnega, povprašate? Pojdimo lepo po vrsti.

Lenovo YOGA Book 2 Lenovo YOGA Book 1

Yoga Book je pravzaprav hibrid, naprava 2-v-1, saj se lahko obnaša kot tablica ali prenosnik. Vsega 9,6 mm debela naprava je pravo remek delo, dimenzijsko jo omejuje skoraj brezrobi 10,1-palčni zaslon polne visoke ločljivosti. A prave rešitve se skrivajo nižje. T. i. instant halo keyboard je na dotik občutljiva tipkovnica, ki vrhunsko prestavlja dotik v tipke, skice ali risbe, povratni občutek tipkanja je odličen, poleg vsega pa se tipkovnica in sledilna ploščica tudi učita naših navad. Piko na i postavi skupaj s specialistom Wacom (ta je prispeval tehnologijo Wacom Feel) razvito digitalno pero Real Pen Stylus, ki še vedno premore sredico s črnilom! Z njim brez težav pišemo tako po zaslonu, kot po prazni površini tipkovnice, ki nudi kar 2048-nivojsko občutljivost. Tehnologija EMR namreč ustvari aktivno površino za pisanje in risanje in to na oddaljenosti do 10 mm, torej lahko med tipkovnico posadimo tudi list papirja ali celo zvezčič in skiciramo na njiju. Za piko na i je Yoga Book tako pametna, da zna ignorirati na ploskev tipkovnice prislonjeno dlan!

Lenovo YOGA Book 4 Lenovo YOGA Book 3

Strojna zasnova je podobna ostalim tablicam v družini Yoga. Tečaje po vzoru zapestne ure je podedovala od večjih sester. Podatki o železnini pa so naslednji: štirijedrni Intel Atom x5 s taktom do 2,4 GHz, 4 GB pomnilnika in 64 GB SSD skrbijo za pošteno odzivnost. Baterija zmogljivosti 8850 mAh pa za razkošno odmerjenih do 15 ur avtonomije, tudi če bomo od nje zahtevali večpredstavnostno razkošje.

Lenovo YOGA Book 5 Lenovo YOGA Book 6

Lenovo YOGA Book bo na voljo v Androidni in Windows različici, ločil ju bo stotak – 499 proti 599 evrov. Razkošje mobilne povezljivosti v omrežja LTE pa bo veljalo še dodatnih 100 evrov.

Lenovo YOGA Book 7

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.