26. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Brezplačni digitalni paznik

1 min read

Kdo trdi, da dobre stvari niso zastonj? Danes moram pohvaliti gesto varnostnega podjetja Kaspersky, ki se je odločilo svojo varnostno programsko opremo, imenovano Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business, brezplačno ponuditi podjetjem – kot dodatno zaščito pred izsiljevalskimi virusi. Omenjeno orodje ščiti naprave z operacijskim sistemom Windows, za prepoznavo vzorcev izsiljevalskega programja pa uporablja dve revolucionarni tehnologiji: Kaspersky Security Network in System Watcher.
Kaspersky Security Network
Kaspersky Security Network je oblačna storitev, namenjena procesiranju neosebnih in s kibernetsko varnostjo povezanih podatkovnih tokov milijonov prostovoljnih uporabnikov z vsega sveta. S to tehnologijo Kaspersky Lab uporabnikom omogoča dostop do relevantnih varnostnih informacij v nekaj sekundah, kar zagotavlja hiter odzivni čas in vzdrževanje visoke ravni zaščite.

System Watcher pa je napredna proaktivna varnostna tehnologija, ki pregleda vse pomembne sistemske dogodke. Med temi so ustvarjanje in spreminjanje sistemskih datotek in nastavitev, izvajanje programov in izmenjava podatkov v omrežju. Tovrstni dogodki so zabeleženi in analizirani. V primeru zaznave zlonamernih aktivnosti tehnologija takšno delovanje prepreči in omogoča ponastavitev ter s tem preprečitev nadaljnje okužbe.

Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business lahko  brezplačno prenesete na povezavi: https://go.kaspersky.com/Anti-ransomware-tool.html

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.