16. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Mar veste, koliko vas stane tiskanje?

2 min read

Office life, hand pressing stop button on fax, copy machine

Ne, seveda ne veste. Nič čudnega, tega ne vedo niti podjetja. Poročilo Canon Office Insights 2016 kaže, da ima večina podjetij napačne predstave o stroških tiskanja, saj teh preprosto ne spremljajo na kakršenkoli smiseln način. Tipično no se slabo zavedajo stroškov tiska in jih ne razumejo. Glede na poročilo mnoga podjetja za nadzor stroškov tiskanja uporabljajo zgolj osnovne ukrepe, kot sta omejen dostop do tiskalnika in omejen proračun za potrošni material.
Do-You-Know-the-True-Cost-of-Printing
Ključne ugotovitve
> 42 % podjetij sploh ne sledi stroškom tiskanja.
> 63 % odločevalcev nima jasne predstave o stroških tiskanja ali barvnih izpisov.
> 24 % jih ne ve, ali njihova organizacija uporablja rešitev za upravljanje dokumentov.
> 28 % odločevalcev razmišlja o uporabi rešitve za upravljanje dokumentov.
> 30 % končnih uporabnikov ne ve, kaj so rešitve za upravljanje dokumentov.

Dinamična širitev podjetij v regiji se odraža v povečani osredotočenosti v tisk – 37 % podjetij trenutno porabi do 10 % svojega proračuna za tiskanje, kopiranje in skeniranje. Na vprašanje, ali se bolj zavedajo stroškov tiskanja, je le 22 % vprašanih odgovorilo, da se »strinjajo v celoti«.

Število podjetij, ki izkoriščajo prednosti naprednih rešitev za upravljanje tiska, kot so storitve upravljanja dokumentov, je trenutno zelo nizko – s 24 % na ravni podjetij, 16 % na ravni oddelkov in 9 % na ravni končnih uporabnikov. Rezultati tudi kažejo, da si želijo odločevalci sprejeti postopke za boljše razumevanje in racionalizacijo stroškov tiskanja. 28 % vprašanih namreč razmišlja o storitvah upravljanja dokumentov, 27 % pa jih zatrjuje, da bodo zanje v prihodnosti zapravili več.

stroski tiskanja
Slovenija ni izjema
V Sloveniji kar 59 % vprašanih pravi, da spremlja številke na ravni podjetja, oddelka ali uporabnika. V primerjavi s celotno regijo je to znatno nad splošnimi 50 %. Kljub temu pa kar 41 % vprašanih ne spremlja stroškov tiskanja na noben način. A 65 % podjetij se je začelo zavedati, koliko stane tiskanje – v primerjavi s splošnimi 59 %.

Rešitve za upravljanje tiskanja so precej pod 26 % splošnega sprejetja v regiji, le 11 % podjetij v Sloveniji se zanaša na rešitve za upravljanje dokumentov tretjih strank. Poleg tega pa jih le 7 % kaže zanimanje, da bi tako rešitev sprejeli v prihodnosti. 24 % vprašanih v Sloveniji najema svoje tiskalniške naprave, kar je več kot velja za celotno Vzhodno in Srednjo Evropo (14 %), 68 % podjetij pa ima v lasti svoje naprave.

Office life, hand pressing stop button on fax, copy machine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.