Pisarne prihodnosti so vse bližje

Canon EMEA je pripravil raziskavo glede pisarn prihodnosti. Poročilo Canon Office Insights 2016 razkriva, kako odločevalci v podjetjih vidijo trende o oddaljenem tiskanju, konceptu »Prinesi svojo napravo« (BYOD), digitalni potrošnji in avtomatizaciji. Ugotovitve kažejo, da je kombinacija hitro napredujoče tehnologije, rasti na oblaku temelječih storitev in večjih možnosti oddaljenega dela omogočila priložnosti za večjo delovno učinkovitost in krepitev na hitrorastočih trgih regije CEE.

Ključne ugotovitve:
53 % vprašanih vidi vrednost v možnosti tiskanja s pametnih telefonov, tablic ali prenosnih računalnikov neposredno na tiskalnik na njihovem delovnem mestu.
47 % vseh podjetij dovoljuje zaposlenim uporabo njihovih naprav (koncept BYOD) za dostop do korporativnega omrežja podjetja.
21 % vprašanih pravi, da bodo za programsko opremo in naprave za tiskanje, kopiranje in skeniranje porabili več finančnih sredstev.
66 % vprašanih vidi koristi v samodejnem zajemu in obdelavi skeniranih dokumentov.
pisarna prihodnosti
Medtem ko rezultati nakazujejo napredek v smeri futurističnega stila dela, pa se kaže tudi, da lahko proračunske in kulturne ovire ob uvajanju in izvajanju sprememb predstavljajo težavno nalogo. Zaradi zaskrbljenosti glede vpliva na varnost, učinkovitost in podporne zmogljivosti je ta proces poln izzivov. Obstajajo tudi dokazi o pomembnem razkoraku v sposobnostih, številni odločevalci namreč pri zanesljivih dobaviteljih in partnerjih iščejo utemeljene usmeritve glede zmogljivosti novih tehnologij.

Slovenija je med tehnološko najbolj naprednimi trgi, a bo poraba za pisarniške tehnologije tu nižja kot v drugih državah (30 %). Le 5 % vprašanih pričakuje, da bodo v prihodnjih treh letih porabili več kot danes.
pisarna prihodnosti 2
Predvsem vodilna podjetja v regiji pozdravljajo nove tehnologije tiskanja. Preprostost uporabe in priročnost sta pospešili uporabo večfunkcijskih naprav, ki omogočajo večjo storilnost. V Sloveniji 44 % končnih uporabnikov na svojem delovnem mestu redno uporablja večfunkcijske naprave. Skoraj polovica vprašanih (49 %) napoveduje, da bodo v roku treh let večfunkcijske naprave uporabljali enako kot danes.

68 % vprašanih še ni imelo priložnosti preizkusiti oddaljenega tiskanja, kar je največji delež izmed vseh držav, ki so sodelovale v raziskavi, a 34 % jih vidi vrednost te tehnologije.

Zanimanje za način dela BYOD je v Sloveniji nižji kot v drugih državah regije CEE, ki so bile vključene v raziskavo. Glavni razlog za to so varnostna vprašanja in strah, da bi bile lastne naprave zaposlenih lahko moteči vir na delovnem mestu. Delo na daljavo je običajna praksa, pri čemer vprašani tablice ocenjujejo kot »kritične« naprave – predvsem prinesene na delovno mesto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.