26. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Mobilni delavec je pripravljen na tlako

2 min read

Potem ko smo ga lahko občudovali februarja v Barceloni, je Cat S60, prvi pametni telefon z vgrajeno termalno kamero, vendarle našel pot tudi v deželo pod Alpami. Kot je pri modelih proizvajalca, ki ima v prodajnem programu celo težko gradbeno mehanizacijo že v navadi, je telefon nadpovprečno trpežen, hkrati pa je ta hip še “najdlje” vodotesen, saj lahko do ene ure deluje potopljen v vodi do globine pet metrov. O trpežnosti le tole: telefon in s steklom Gorilla Glass 4 zaščiten zaslon preživita padce z višine 1,8 metra.
Cat S60 1
Mobilnik Cat S60 daleč največji kompromis sklepa pri zaslonu. Ta je le 4,7-palčen in z za današnja merila skromne visoke ločljivosti – ga pa lahko zato upravljamo z mokrimi prsti in celo rokavicami. Ostala elektronska drobovina ni deležna zamer, 3 GB delovnega pomnilnika in 32 GB prostora za hrambo podatkov v navezi z osemjedrnim procesorjem Snapdragon 617 ne razočara, sploh ob dejstvu, da telefonu poveljuje Android 6.0 Marshmallow.
Cat S60 3
A ključna lastnost Cat S60 je kamera. Pa ne tista glavna, s 13 Mpikami ločljivosti, temveč edinstvena termalna kamera proizvajalca FLIR. Svetovna novost na pametnih telefonih omogoča spremljanje toplotne slike neposredne okolice. Tehnologija omogoča zaznavanje temperature objektov do razdalje 30 metrov, in sicer tudi v popolni temi in prostorih polnih dima, zato je Cat S60 izjemno primeren za športnike, reševalce, gasilce, vodovodarje, obrtnike in tehnološke zanesenjake. Termalna kamera lahko na primer deluje pod vodo, zazna ponesrečence, pregrete električne omarice, počene cevi za mavčnimi ploščami, izgubo toplote pri okenskih okvirih, v pomoč je tudi pri spremljanju živali ponoči.
Cat S60 2
Cat S60 bo že prihodnji teden na voljo pri slovenskih operaterjih, prvi pa se bodo uporabne naprave razveselili člani Gasilske zveze Slovenije, ki so ob uradni predstavitvi Cat S60 s strani družbe TCCM, ki zastopa znamko Cat, in družbe Telekom Slovenije, ki je dolgoletni podpornik zveze, prejeli 35 novih pametnih telefonov Cat.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.