19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Novi FRITZ!OS z več kot 120 inovacijami

2 min read

Operacijski sistemi omrežnih naprav so le redkeje deležni večjih nadgradenj. Nemški AVM pa je z junijem poskrbel za 120 inovacij in nadgradenj v “vmesni” različici operacijskega sistema FRITZ!OS, ki poganja številne brezžične usmerjevalnike in drugo omrežno opremo omenjenega proizvajalca.
fritzos_gui
FRITZ!OS 6.50 je že brezplačno na voljo za modele usmerjevalnikov FRITZ!Box 7490, 5490, 4020, 6840 LTE in 6820 LTE, medtem ko ga bodo drugi deležni v kratkem. In kaj je novega, povprašate? Najprej seveda pade v oči nov uporabniški vmesnik, ki deluje sveže in odzivno, optimiziran pa je za delovanje z računalniki, tablicami in telefoni, saj se takoj prilagodi različnim brskalnikom, potem ko v naslovno vrstico vnesemo preprost naslov http://fritz.box. Zatem velja omeniti sposobnost pregleda vseh na usmerjevalnik povezanih naprav, vključno z žično in brezžično povezanimi napravami, telefoni DECT in napravami USB, pri čemer jih lahko uporabnik iz FRITZ!OS tudi posodobi.

fritzos_wlan
Inženirji podjetja AVM so se potrudili uporabnikom približati tudi okolje WiFi, ki je po zaslugi napredne vizualizacije sedaj bistveno preglednejše in posledično enostavnejše za upravljanje. FRITZ!OS 6.50 je brezžične telefone FRITZ!Fon opremil z vrsto prenovljenih funkcij, vključno s telefonsko tajnico in telefonsko centralo.

fritzos_update
Velik napredek je novi operacijski sistem naredil še na področju pametnega doma, kjer zna upravljati z na usmerjevalnik povezanimi pametnimi termostati, denimo termostatom Comet DECT by Eurotronic.

fritzos_fritzdect_smarthome
Tudi varnost je v novem FRITZ!OS 6.50 pisana z veliko začetnico, izstopajo predvsem novi mehanizmi kriptiranja pa tudi večja prilagodljivost sistema starševskega nadzora.

FRITZOS_650_FRITZBox_en

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.