Natisnjena protetika

Vrsto let smo poslušali o tem, kaj vse je možno izdelati s 3D-tiskalniki. A pomembna je tudi monetizacija idej. In kje ljudje najmanj varčujemo? Tipično pri svojem zdravju, zato pa ima 3D natisnjena protetika pred seboj lepo prihodnost.3 as Smart Object-1

Družba Intel je sklenila partnerstvo s podjetjem 3D Systems, da bi odgovorila na izzive, s katerimi se srečujejo vsi, ki živijo z nezanesljivimi in neudobnimi protetičnimi pripomočki. S tridimenzionalnim tiskanjem je bilo mogoče za dečka Daniela ustvariti posebej prilagojeno protetično roko, ki predstavlja alternativo obstoječim protetičnim rešitvam. Danielova nova protetična roka je lahka, udobna za nošenje, izdelana s tehnologijo, ki omogoča povsem osebno prilagojeno namestitev, in v celoti sestavljena v nekaj urah. Z Danielovo izkušnjo bosta podjetji Intel in 3D Systems zagotovili drugačen pristop, ki bo po vsem svetu zagotovil bolj cenovno ugodne in prilagodljive protetične rešitve.

3D-protetika 1
Daniel je povprečen fant s protetično roko. Svojo prejšnjo protetično roko je moral pogosto za dlje časa pošiljati na servis, med čakanjem na njeno vrnitev pa je moral bodisi nositi neudobno »nadomestno« roko bodisi se znajti brez nje. Intel in 3D Systems sta se povezala, da bi razvila novo, prilagojeno protetično roko, ki bi Danielu zagotovila bolj enostavno rešitev, ter ob tem naredila prvi korak k izboljšanju življenja s protetičnimi pripomočki.

S tridimenzionalnim tiskanjem protetična roka Daniela ne ovira več in lahko svoje življenje živi kot običajen otrok. Lahko in udobno roko lahko sname in natakne kot rokavico. Poleg tega pa je proizvodni postopek bistveno bolj učinkovit. Nič več ni treba sestavljati 16 različnih kosov, ki sestavljajo Danielovo protetično roko. S tridimenzionalnim tiskanjem je mogoče že v nekaj urah sestaviti popolnoma zaključen izdelek s prilagojenim nastavkom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.