19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Vrhunska grafika za množice

1 min read

AMD si je za predstavitev nove generacije grafičnih kartic izbral sejem Computex. Vse oči so tako uprte v arhitekturo Polaris, katere prvi predstavnik je model Radeon RX480, ki naj bi po polovični ceni modela Radeon R9 390X prinesel podobne zmogljivosti ob znatno nižji porabi.

Radeon-RX480-kartica
Za razliko od tekmeca Nvidia, ki se je z modeloma GTX 1080 in GTX 1070 najprej napadla segment igričarjev z najglobljimi žepi, se je AMD usmeril v t. i. srednji razred. Radeon RX480, ki bo naprodaj po 29. juniju obljublja veliko, sploh za napovedano ceno okoli 200 ameriških dolarjev, saj naj bi premogel prav toliko grafične moči, kot jo danes premorejo še enkrat dražje kartice.

AMD-Radeon-RX480
14nm FinFET tehnologija tranzistorjev skupaj z arhitekturo Polaris obljublja bistveno nižjo porabo (končno, Radeoni zadnjih generacij so res bili požeruhi), saj naj bi kartica potrebovala le en 6-pinski priključek in porabila do 150W. Radeon RX 480 bo na voljo v različicah s 4 ali 8 GB pomnilnika GDDR5, ki bo z grafičnim procesorjem komuniciral preko 256-bitnega vodila.

Radeon-RX480-zmogljivosti
AMD pri svoji novi, DirectX 12 sposobni grafični kartici ne stavi le na igre, temveč tudi navidezno resničnost (VR), saj naj bi bil prav model Radeon RX480 tisti, ki bo omogočil dejanski preboj VR-iger v naše domove.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.