25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Intel z desetjedrnikom

1 min read

Na sejmu Computex, ki te dni poteka na Tajvanu, je procesorski gigant pokazal svoje prve desetjedrne namizne procesorje, ki zmorejo obdelovati do 20 niti ukazov istočasno. Izvajanje številnih računalniško zahtevnih delovnih obremenitev (obdelava videa, kodiranje, matematični preračuni ipd.) se tako še dodatno pohitri. Nova platforma prinaša tudi manjšo nadgradnjo z vidika razširljivosti, saj je režam PCIe po novem namenjenih 40 pasov za komunikacijo s procesorjem, kar bo prav prišlo zmogljivim grafičnim karticam in pogonom SSD.

Broadwell-E

Pravi mišičnjak je seveda model Intel Core i7-6950X, ki je seveda član družine Extreme Edition. Deset jeder utripa s taktom 3,0 GHz, ki se ob manjši obremenitvi lahko dvigne tudi do 3,5 GHz. Ekstremnež seveda prinaša tudi razkošno odmerjenih 25 MB superhitrega predpomnilnika in ima termalno ovojnico postavljeno pri 140W. Vstavimo ga lahko v plošče s podnožjem 2011-v3.

Intel-Broadwell-E-Core-i7-6950X
Novo raven zmogljivosti zagotavlja nova tehnologija Intel Turbo Boost Max Technology 3.0 ter podpora za štirikanalni pomnilnik, kakopak DDR4, s čimer Intel postavlja nove standarde zmogljivosti osebnih računalnikov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.