20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Evropa plačuje digitalno

2 min read

Število digitalnih plačil se v svetu povečuje, pri družbi MasterCard pa hkrati ocenjujejo, da bo do leta 2020 kar 38 odstotkov plačil v Evropi že opravljenih digitalno. Spremembo v navadah potrošnikov bo še naprej podpirala tehnologija MDES, ki s sistemom tokenizacije omogoča plačevanje na različnih napravah.

MDES se je v Združenih državah Amerike začel v letu 2014 s storitvijo Apple Pay, medtem ko se danes projekt MDES odvija pri izdajateljicah in ponudnikih storitev digitalnih denarnic iz kar osemnajstih evropskih držav. Od svoje predstavitve je MDES platforma za varna digitalna plačila, ki uporabnikom omogoča najvišjo raven varnosti, ne glede na način plačila. Storitev Apple Pay, ki je bila predstavljena v letu 2014, je že vsebovala podporni sistem MDES, ki sta ga nato prevzela tudi platformi Samsung Pay in Android Pay.

MDES MC

MDES Express predstavlja ključen napredek storitve s poenostavljenim procesom med finančnimi institucijami in storitvami digitalnega plačevanja. Tehnologija MDES za trgovce omogoča spletnim trgovinam rešitev tokenizacije skupaj s specifičnim kriptogramom, ki je vezan na posamezno transakcijo in tako omogoča varnost plačevanja po standardu EMV. Storitev trgovcem omogoča minimalizirati prevare pri plačilih in s tem povezane stroške.

mdes

Platforma lahko različne izdelke spremeni v predmet za plačilo, s čimer ima uporabnik možnost, da ob enakem standardu varnosti plačuje s tisto napravo, ki mu je najpriročnejša. Na letošnji konferenci Mobile World Congress 2016 sta MasterCard in Coin sporočila, da bosta sodelovala pri razvojnem programu, ki bo opazno zmanjšal ovire, ki preprečujejo vključevanje plačilnih tehnologij v nosljive naprave ali obleke.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.