25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Procesorski velikan Intel je enkrat že zaspal, ko je šlo za mobilnost in zamuda ga je stala lep kup zaslužka. Ob prehodu na peto generacijo (5G) mobilnih omrežij ne želi ponoviti starih napak. Na MWC 2016 so bila v ospredju panožna partnerstva in izdelki, s katerimi postavlja temelje za hitrejša, pametnejša in učinkovitejša omrežja 5G, zasnovana za zagotavljanje novih izkušenj.

Intel MWC 4

Povezovanje stvari med seboj, z ljudmi in z oblakom pomeni popolnoma novo raven obremenitev za brezžična omrežja, s katerimi se povezujejo najrazličnejši sistemi – od vgradnih naprav in športne opreme ter dronov z možnostmi izogibanja trkom do samovozečih vozil, pametnih mest in številnih drugih.

Intel MWC 1

Zanimivi so bili tudi prototipi tehnologij 5G. Intelova platforma za preizkuse mobilnih tehnologij 5G zagotavlja zelo zmogljivo razvojno platformo za hitrejšo integracijo in preizkus naprav 5G ter brezžičnih dostopovnih točk. Intel s to novo preizkusno platformo trenutno sodeluje z globalnimi operaterji pri razvoju, pripravi prototipov in preizkušanju tehnologij 5G.

Intel MWC 2

Rešitve za povezovanje v internet stvari so tudi že nared. Rešitev Intel Atom x3-M7272 je brezžična komunikacijska platforma za uporabo v vozilih in omogoča napredne varnostne možnosti, kot sta požarna pregrada in pregledovanje paketov. Modem Intel XMM 7115 je zasnovan za prvo generacijo naprav in aplikacij, ki temeljijo na standardu Narrowband IOT (NB-IOT). Modem Intel XMM 7315 na enem čipu združuje modem LTE in aplikacijski procesor. Podpira standarda LTE Category M in NB-IOT ter je kot ustvarjen za odjemalske naprave, ki zahtevajo široko pokritost, nizko porabo in nizke stroške. Intel XMM 6255M pa zagotavlja zmogljive možnosti za povezovanje v omrežja 4G in je najmanjši samostojni modem 3G, saj je kar 20 odstotkov manjši od prejšnje generacije. Številnim nepovezanim napravam zagotavlja možnosti za povezovanje in tako omogoča hitrejši prehod na prihodnja brezžična omrežja.

Intel MWC 3

Povezljivost LTE za pametne telefone, tablice in osebne računalnike – Intel XMM 7480 zahtevne in napredne izkušnje, kot so večigralske igre in virtualna resničnost, omogoča s povezljivostjo LTE Advanced in najvišjimi hitrosti prenosa podatkov do 450 Mb/s. Modem Intel XMM 7480 je zasnovan za globalne trge in v enem samem izdelku podpira več kot 33 pasov LTE istočasno, kar je več kot katerikoli drug modem LTE. Prav tako v območjih TDD in FDD podpira 4-kratno združevanje kanalov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.