20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

DiskStation DS216+ še učinkovitejši

2 min read

Synology je predstavil nov zmogljiv strežnik NAS. DiskStation DS216+ je namenjen domačim uporabnikom in manjšim podjetjem, ki potrebujejo učinkovito in varno rešitev za hrambo podatkov in obenem želijo uživati v zabavi, ki jo omogoča transkodiranje video vsebin v realnem času. V DiskStation DS216+ lahko vgradimo dva trda diska.

DS216+

Mali NAS strežnik je opremljen s procesorjem Intel Celeron N3050 in koprocesorjem za kodiranje Intel AES New Instructions. DS216+ omogoča hitrosti prenosa podatkov, ki presegajo 111 MB/sek v načinu branja in zapisovanja ter hitrosti prenosa kodiranih podatkov z več kot 113 MB/sek pri branju podatkov in 109 MB/sek pri zapisovanju. Poleg tega zmore DS216+ izvajati video transkodiranje H.264 4K v realnem času v ločljivosti do 1080p, kar omogoča predvajanje HD večpredstavnih vsebin, ne glede na omejitve pasovne širine ali naprave, ki jih uporabljajo za predvajanje.

Z novim datotečnim sistemom Btrfs naprava nudi napredno zaščito podatkov. Brfts omogoča izdelavo posnetkov stanja v izbranem času ter njihovo obnavljanje, preverjanje integritete podatkov ter zrcaljenje meta podatkov. Poleg tega pa ponuja možnost nadzora kvot za deljene mape, poleg obstoječih kvot, ki so vezane na račune uporabnikov. DS216+ je zasnovan tako, da za namestitev in menjavo diskov ni potrebno orodje, diske pa je možno menjavati tudi med delovanjem (hot swap). Kot posebnost pa naj omenimo še možnost nastavljanja jakosti svetilnosti LED-diod, ki se nahajajo na prednji plošči.

Synology-DS216+

DS216+ poganja DiskStation Manager (DSM), eden najbolj naprednih in intuitivnih operacijskih sistemov za naprave NAS. Odlikuje ga širok nabor koristnih orodij in aplikacij, ki omogočajo opravljanje različnih nalog vse od upravljanja varnostnega kopiranja do predvajanja multimedijskih vsebin.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.