20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Coolpad naposled tudi v Sloveniji

2 min read

Že lansko jesen sem napovedal prihod blagovne znamke Coolpad v Slovenijo, a njihovega glavnega orožja – cenovno dostopnih pametnih telefonov – kar ni bilo zaslediti na policah trgovin in pri operaterjih. V kratkem se bo to spremenilo, saj februarja družba začenja s poslovanjem v Nemčiji in Švici, kaj kmalu pa bodo Coolpad telefoni in dodatki naprodaj tudi v Sloveniji.

Coolpad-Munich-#03

Na vseevropskem srečanju je znamka predstavila novi logotip, nove grafične elemente, modern, svež in funky dizajn aparatov ter načrte za letošnje leto. V prvi polovici leta bosta na voljo nova modela Porto S in Torino S.

Porto S
Porto S premore 5-palčni zaslon visoke ločljivosti (1280×720 pik), v drobovju pa svoje naloge opravlja gigaherčni štirijedrni procesor Mediatek, podprt z vsega gigabajtom delovnega pomnilnika. Podatke bomo lahko shranili na 8 GB notranjega pomnilnika ali pa na kartico microSD. Nič posebnega, porečete. Pa ni tako – za vsega 129 evrov dobimo soliden telefon s podporo dvema karticama SIM ter 4G LTE povezavo, ki je za namešček s 7,6 mm debeline eden izmed najtanjših v svojem razredu. Porto S premore še 8 MP kamero z LED bliskavico, ki omogoča snemanje video posnetkov polne visoke ločljivosti (Full HD). Na telefonu teče Android 5.1 Lollipop, ki je v osveženi podobi hitrejši, učinkovitejši in za delovanje potrebuje manj energije. 2.000 mAh baterija omogoča kar 8 ur pogovorov, čas pripravljenosti v 3G načinu delovanja pa je kar 156 ur, kar se z vklopom varčnega načina delovanja lahko še poveča. Razmerje evro na gram teže je kar pošteno. Vsekakor bo predstavljal dober nakup za vse racionalne uporabnike.

Porto S White Porto S Black

Torino S
Za Torino S oblikovalci pravijo, da spominja na beli rečni kamenček, ki se kopa v soncu. Podobno velja za njegov 2,5D zaobljen zaslon, ki ob diagonali 4,5 palca sliko prikazuje v ločljivosti 1280×700 pik. Na hrbti strani najdemo sodoben bralnik prstnih odtisov, ki omogoča 5 prednastavljenih funkcij za 5 različnih prstnih odtisov. Odklepanje telefona, zagon aplikacije, hitro slikanje, snemanje klica, varno plačevanje. Tehnologija omogoča odklepanje v zgolj 0,5s in zajem fotografije v 0,24s, pri čemer bralnik deluje z 99,9 odstotno zanesljivostjo, tudi ob mokrih prstih. Tudi Torino S se najbolje izkaže v LTE-omrežju, premore 2GB RAM in 16 GB notranjega spomina, režo za Micro SD spominsko kartico. V telefon, ki ga poganja štirijedrni 1,2 GHz procesor Qualcomm Snapdragon 410, lahko vstavimo dve kartici SIM. Torino S je opremljen z 8 MP kamero spredaj in 5 MP zadaj, na njem teče Android 5.1 Lollipop ter uporabniški vmesnik COOL UI 8.0. Vgrajen je tudi priročen IR daljinski upravljalec. Dimenzije novega aparata, ki bo na voljo v beli ali šampanjec barvi so 139 x 67,8 x 7,9 mm. Cena v prosti prodaji bo znašala 199 evrov.

Torino S Champagne #05 Torino S Champagne #02

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.