24. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

CeBIT zopet stavi na digitalizacijo

2 min read

Tehnološki razvoj v podjetjih kaže na pospešeno digitalizacijo poslovanja. Digitalna transformacija in digitalizacija sta tisti, ki bosta odločili, kdo bo vodilni ponudnik rešitev in storitev v prihodnjih letih. Tudi sejem CeBIT se zadnja leta močno osredotoča na digitalne spremembe.

CeBIT_preview_naslovna

Na dogodku CeBIT Preview v Hannovru so organizatorji zatrdili, da se z 2016 začenja se nova zgodovina sejma. Nekaj vsekakor drži – noben drug dogodek nima takega vpliva na posel in družbo, ko je govora o sami digitalizaciji posla in življenj uporabnikov. Globalni megatrendi, kakršna sta veliki podatki in analitika, kažejo, da informacije, pravočasne in kar se da natančne in bogate, postajajo novo zlato. Digitalna agenda v Evropi pa ni povezana zgolj z varnostjo in infrastrukturo. Na sejmu CeBIT bo organiziranih več kot tisoč (da, 1000!) ločenih dogodkov, kjer bodo obiskovalci na sejmišču lahko osebno izkusili t. i. digitalizacijo. Veliko bo dejanskih aplikacij in praktičnih primerov, številni razstavljavci bodo povsem spremenili koncept razstavnih prostorov in jih oblikovali skladno z novimi rešitvami.

CeBIT_preview_datacenter

Ne le velikane iz IT-industrije, sejem CeBIT podpira tudi zagonska podjetja, jim pomaga pri uveljavitvi in pridobitvi financiranja za preboj novih idej in rešitev. Letos jim bo poleg tekmovanja SCALE11 na voljo cela razstavna hala za predstavitev svojih idej. V okviru CeBIT Global Conferences, ki vsako leto postrežejo z vrhunskimi predavatelji in zanimivimi temami glede razvoja in vizije industrije IKT, pa bo letos organiziran več sto predavanj.

CeBIT_preview_konfernce

Kdor bo 14. marca (in v dneh, ki sledijo) zašel v Hannover, mu vsekakor ne bo žal.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.