19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Mobilni internet na vikendu

1 min read

Kdo pravi, da v koči sredi gozda ali na hribu ne morete imeti dostopa do širokopasovnega interneta? Vse, kar potrebujete, je novi usmerjevalnik FRITZ!Box 6820 LTE in naročnino na mobilni internet. AVM-jev usmerjevalni se zna povezati v omrežja 3G in 4G (LTE), v slednjih pa omogoča prenosne hitrosti do 150 Mbit/s. Lepota omenjenega usmerjevalnika je tudi v tem, da premore gigabitni omrežni del, s čimer lahko poskrbimo za super hitro lokalno (žično) povezavo računalnikov. Tudi brezžični del premore dobrega polgigabita, saj podpira 802.11n in prenose do 450 Mbit/s. Kot se za FRITZ!Boxa spodobi blesti predvsem z dodatnimi funkcionalnostmi, kot so učinkovit požarni zid, starševska zaščita, VPN in druge oblike oddaljenega dostopa ter možnost enostavne vzpostavitve brezžičnega omrežja za goste. Ta luksuz ima seveda svojo ceno – na usmerjevalniku FRITZ!Box 6820 LTE bo nalepka z zneskom 185 evrov (naveden znesek žal ne vsebuje DDV).

AVM_FRITZBox_6820_LTE

2 thoughts on “Mobilni internet na vikendu

  1. A mi lahko tole malo pojasnite.
    Rad bi internet na vikendu, kjer je sorazmerno slab signal, samo telefonija dela.
    A se da sistem tako priraviti, če kupim FRITZ!Box 6820 LTE, da bi omogočal dostop do interneta. Samo to, nobene televizije ali kaj podobnega. Kakšen paket za naročnino in kakšem HW še potrebujem ?
    Hvala in LP, Janko

    1. Potrebujete le kartico SIM z naročnino na mobilne podatke. Če ste na vikendu bolj poredko oziroma le del leta, predlagam kakšen predplačniški paket pri domačih operaterjih, če pa bi to uporabljali vsak mesec, pa sklenite mesečno naročnino. V tem primeru lahko vprašate pri svojem operaterju tudi za možnost dodatne SIM kartice, vezane na vašo številko, ki bi porabljala podatke, ki jih imate zakupljene v svojem mobilnem paketu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.