19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Samsungov televizor SUHD še boljši

2 min read

Korejski proizvajalec zadnje desetletje dobesedno obvladuje tržišče televizorjev, saj vsako leto postreže z najboljšimi prodajnimi številkami in najvišjim tržnim deležem. Vodilni položaj želi ohraniti tudi v prihodnje, ko se bo bitka bila med pametnimi televizorji z ultravisoko ločljivostjo. Lansko novost, televizor SUHD, so inženirji še nadgradili.

SUHD TV 1

Televizorji Samsung SUHD TV z letnico 2016 tako prinašajo še višjo kakovost slike, saj so opremljeni z zasloni s tehnologijo kvantnih pik. V ponudbi je tudi prvi “brezrobi” ukrivljen zaslon na svetu, ki navduši z odlično kotno vidljivostjo. Snovalci so veliko pozornosti namenili še sami uporabniški izkušnji, ki uporabnikom omogoča dostop do vseh zabavnih vsebin na enem mestu. S priročnim dodatkov v obliki brezžičnega ključa USB s podporo tehnologiji IoT hub pa lahko televizorji z letnico 2016 postanejo celo središče za upravljanje drugih naprav povezanega pametnega gospodinjstva.

SUHD TV 2

Novi SUHD televizorji se kot edini ponašajo z zaslonom, ki ne vsebuje kadmija, 10-bitno barvno vzorčenje pa lahko prikaže milijardo različnih barv, kar v navezi s tehnologijo kvantnih pik ustvari res realistično in kontrastno ter živobarvno sliko. Tehnologija kvantnih pik pretvori svetlobo v skoraj vsako barvo vidnega spektra brez popačenja in ne da bi pri tem ogrozila raven svetlosti. Vsi letošnji modeli Samsung SUHD televizorjev omogočajo predvajanje vsebin v zapisu HDR s kar najvišjo stopnjo kontrasta med svetlimi in temnimi deli slike. Nova tehnologija Ultra Black prav tako bistveno zmanjša odboj svetlobe ter tako še izboljša kakovost slike z minimalnim bleščanjem.

Slika 1_Novi Samsung SUHD TV 2016

Štiri leta po predstavitvi prvih ukrivljenih televizorjev je podjetje Samsung oblikovalo prvi ukrivljen televizor brez okvirja na svetu, KS9500 SUHD TV, ki ponuja še bolj doživeto izkušnjo gledanja. V želji, da bi odstranili vse nepotrebne elemente, so odstranili celo vijake s hrbtne strani televizorja. Končni rezultat je eleganten izdelek, ki je lep iz vseh strani in vseh kotov.

Slika 2_Novi Samsung SUHD TV 2016

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.