25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Sony oživlja gramofon

1 min read

Ste že zavrgli vse vinilne plošče? Napaka. Vredne so precej denarja, po zaslugi Sonyja pa bodo slišati celo bolje kot pred desetletji. Japonski gigant iz sveta potrošniške elektronike je namreč na sejmu CES 2016 predstavil gramofon z zvokom visoke ločljivosti (Hi-Res). Ta ljubiteljem skladb, shranjenih na vinilnih ploščah, omogoča glasbeno doživetje v izjemni kakovosti zvoka tudi na poti. Gramofon PS-HX500 kot prvi na svetu ponuja pretvorbo vinilne zbirke v kakovost zvoka visoke ločljivosti (Hi-Res) v digitalni obliki. Novo razvita tonska roka, kovinski krožnik in podstavek; vsaka komponenta je bila skrbno zasnovana za zagotavljanje najboljše glasbene izkušnje.

Sony CES 2016 - PS-HX500_main_revised-Large

Ravna tonska roka vsebuje gramofonsko iglo, ki se nahaja v središču njene in tako omogoča neverjetno uravnotežen zvok. Roka ima vgrajeno tudi okroglo kapico glave, ki zmanjšuje resonanco in skrbi za čisto reprodukcijo zvoka. V predel roke je integrirana tudi protidrsna naprava skupaj s sistemom za dvig/spust tonske roke. Premični magnetni vložek je opremljen s sledilno sliko in z lahko nastavljivim ravnotežjem.

Sony CES 2016 - PS-HX500_tone-arm2-Large

PS-HX500 ima aluminijasti krožnik, poganja ga pasni motor z dvema hitrostma. Visoka gostota 30-milimetrskega akustičnega podnožja je izražena skupaj z novo oblikovano 5-milimetrsko gumijasto preprogo in štirimi izolacijskimi nogami. Klasični pristop k oblikovanju gramofonov z leti izkušenj je izdelal model, ki lahko zadovolji vsakega glasbenega navdušenca.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.