20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Mobilnik, ki ga lahko operemo

1 min read

Japoncem inovativnosti nikoli nisem oporekal. Večkrat me z njo dobesedno navdušijo. Zadnji dokaz je Kyocerin pametni telefon, ki ga lahko kot prvega na svetu dobesedno operemo z milom in vodo. Saj veste, čištoča je pomembna!

DIGNO rafre washed with foaming hand soap
Pametni telefon Kyocera DIGNO rafre ni le odporen na (toplo) vodo, temveč tudi prah in udarce. Logično, saj mora prestati ročno kopel. Inženirji so zaslon telefona opremili še s prevleko, ki omogoča celjenje morebitnih (manjših) prask, kar zopet uporabniku oprosti morebitno neprevidnost. Zaslon visoke ločljivosti je celo tako dober, da lahko z vmesnikom pametnega telefona upravljamo z mokrimi rokami (poskusite to s svojim trenutnim modelom).

Operating the smartphone with wet hands

DIGNO rafre je tudi sicer pošteno zmogljiv mobilnik. Pod 5-palčni zaslon je vgrajen zaenkrat še nerazkrit procesor, ki mu pri delu pomagata dva gigabajta pomnilnika, osnovne hrambe pa je za 16 GB. Telefon se zna povezati v omrežja 4G LTE, baterija zmogljivosti 3000 mAh pa postreže z zgledno avtonomijo. Fotoaparat je za današnje razmere povprečen – slikovno tipalo premore 13 milijonov pik. Zaenkrat bo inovativni telefon naprodaj le pri operaterju KDDI na Japonskem, ki zanj želi malce več kot 400 evrov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.