23. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Ker zvok ni enak zvoku

2 min read

K dobremu počutju in resnični sprostitvi ob glasbi doma ali na poti ključno pripomorejo dobre slušalke. Ob tem so pomembne prav vse podrobnosti, od zvočne zasnove do udobnega prileganja. Tako so pri Gibson Innovations zasnovali slušalke Philips Fidelio X2 in Philips M1MKIIBO. Vsak zvočnik slušalk je skrbno izdelan in naravnan tako, da zagotavlja kar se da naraven zvok. Slušalke X2 s 50 mm in M1MKIIBO s 40 mm pogonsko enoto uporabljajo zmogljive neodimove magnete za reprodukcijo vse glasbene dinamike in ravnovesja med nizkimi, srednjimi ter pristnimi visokimi toni. Slušalke so zasnovane z dvoplastnimi ušesnimi školjkami, ki zmanjšajo resonanco in tresljaje za natančen in brezhiben zvok.

M1MKIIBO Gibson 4 X2 Gibson 1

Pristen zvok slušalk X2 zagotavlja tudi akustična odprta arhitektura zadnjega dela. Ta zasnova preprečuje pritisk na pogonsko enoto, gibanje membrane je tako prosto, kar prispeva k čistosti zvoka. Posebno zvočno tesnilo na slušalkah M1MKIIBO prepreči nepotrebno uhajanje zvoka in s to zasnovo ohranja vse zvočne podrobnosti. Model dopolni še sistem Bass Reflex, ki uravnava zvočni pritisk v notranji membrani, rezultat pa je jasen zvok.

X2 Gibson 2

Poleg dobrega zvoka je pri slušalkah pomembno tudi udobje, da jih lahko nosimo kolikor časa želimo, ne da bi čutili pritisk ali bolečino. Zato so blazinice Philipsovih slušalk Fidelio X2 in M1MKIIBO oblikovane s spominsko peno, ki zagotavlja dolgotrajno udobje. Blazinice slušalk X2 pa so obložene še z zračnim velurjem, ki ob dolgotrajnem nošenju razprši pritisk in toploto. In ja, udobje in kakovost zvočne reprodukcije imata svojo ceno. V tem primeru 350 oziroma 200 evrov.

X2 Gibson 3

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.