FRITZ!Box za optična omrežja

Usmerjevalnik FRITZ!Box 5490 je dobil brata, ki namesto povezav xDSL podpira optična omrežja (FTTH). Mrežni del naprave je povsem pričakovano gigabiten, po pričakovanjih pa ne želi zaostajati niti z zmogljivim brezžičnim delom. Hitrosti brez uporabe žic tako dosegajo omejitve brezžičnih standardov Wireless AC (do 1300 Mbit/s) ter Wireless N (do 450 Mbit/s) pa tudi HD-telefonijo.

AVM FRITZ!Box 5490

Novi FRITZ!Box 5490 for fiber optics je prava centrala v malem. Na telefonski del lahko povežemo kar šest brezvrvičnih telefonov in telefonsko tajnico. Usmerjevalnik je zelo prijazen do starejših tehnologij – podpira tako analogne, ISDN kot tudi IP-telefone. Piko na i postavi s svojim programskim delom, kjer operacijski sistem FRITZ!OS v navezi z brezplačnimi aplikacijami FRITZ!Apps poskrbi, da se naprava mimogrede preobrazi v diskovni, multimedijski, tiskalniški ali datotečni strežnik.

“Optičnega FRITZ!Boxa” je AVM predstavil svojim partnerjem na dogodku Broadband World Forum, ki se te dni odvija v Londonu, uporabniki pa bomo morali nanj počakati še par mesecev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.