18. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Dva nova Synologyja

2 min read

Podjetje Synology je predstavilo DiskStation DS416 in DS216play, multimedijsko navdahnjena in tudi sicer nadpovprečna strežnika NAS. DS416 je opremljen z zmogljivim procesorjem za strojno kodiranje podatkov v realnem času, DS216play pa te zmogljivosti uporablja za transkodiranje videa 4K v druge ločljivosti v realnem času.

Oba strežnika seveda zagotavljata popoln nabor rešitev za hrambo podatkov, omogočata postavitev poštnih, datotečnih, multimedijskih in drugih programskih strežnikov. Gre za nadpovprečno zmogljiva strežnika NAS z bogatim naborom lastnosti, optimizirana za podjetja in zahtevnejše domače uporabnike.

DS416

 

DS416 je idealna izbira za m ala in srednje velika podjetja ter domače uporabnike, ki iščejo velik hrambeni prostor. Strežnik ima vgrajen zmogljiv dvojedrni procesor s podporo strojnemu kodiranju, gigabajt pomnilnika in dve mrežni kartici. V tipični konfiguraciji zmore hitrosti prenosa podatkov okoli 220 MB/sek pri branju v RAID 5 konfiguraciji v okolju Windows in skoraj 140 MB/sek pri zapisovanju. Hitrost prenosa kodiranih podatkov je do 146,5 MB/sek pri branju in 65,85 MB/sek pri zapisovanju. Za bolj priročno izdelavo varnostnih kopij in prenos podatkov je DS416 opremljen s tremi vhodi USB 3.0.

DS216play odlikujejo zmogljivosti transkodiranja video zapisov ločljivosti 1080p H.264 in 4K H.265 v realnem času, kar zagotavlja uporabnikom predvajanje 4K digitalnih TV oddaj in filmov na digitalne medijske predvajalnike, mobilne naprave in računalnike, ne da bi pri tem morali namestiti dodatni video predvajalnik.

DS216play

DS416 in DS216play poganja operacijski sistem DiskStation Manager (DSM), ki je opremljen z elegantnim vmesnikom, optimiziranim za večopravilnost in prinašaširok nabor aplikacij za izboljšanje produktivnosti uporabnikov in poenostavitev opravil.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.