23. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Kaspersky za varno 2016

2 min read

Kaspersky Lab je že predstavil novo različico rešitve Kaspersky Internet Security z letnico 2016 – multi-device 2016. Razvita je bila posebej za zaščito tistega, kar uporabnikom pomeni največ: naše zasebnosti, podatkov, identitete in denarja ter same naprave. Nova rešitev vključuje posodobljene tehnologije za zagotavljanje zaščite uporabnikov pri vsem, kar s svojimi napravami počnemoo na spletu, in ne glede na to, katero platformo uporabljamo: Windows, OS X ali Android. Rešitvi je bil dodan nabor novih lastnosti za zaščito zasebnosti uporabnikov.

KTSMD-2016

Raziskava Consumer IT Security Risks Survey 2015 je pokazala, da zasebnost na spletu skrbi bistveno več uporabnikov kot leto pred tem. Kar 67 odstotkov evropskih uporabnikov skrbi, da bo nekdo dobil dostop do njihovih zasebnih življenj. 60 odstotkov jih je zaskrbljenih, da bodo programi na njihovih napravah zbirali informacije o njih, 46 odstotkov pa jih ne zaupa svojim lastnim spletnim kameram, saj so kamere znane po tem, da so pogosto uporabljene za vohunjenje za njihovimi lastniki. Vse te zagate od ponudnikov varnostnih rešitev zahtevajo iskanje novih načinov za zagotavljanje varnosti uporabnikov naprav. Nova različica rešitve Kaspersky Internet Security – multi-device 2016 je zasnovana s tem v mislih, zato vsebuje nove tehnologije za zaščito zasebnosti.

KIS 2016

Družbena omrežja, oglaševanje in raziskovalne agencije pogosto zahtevajo informacije o aktivnostih uporabnikov v brskalnikih, njihovi lokaciji in zgodovini iskanja ter druge informacije. Do teh informacij dostopajo prek brskalnika, nato pa jih lahko prodajajo dalje in jih uporabljajo za kontekstualno ciljano oglaševanje uporabniku. Funkcija »Zasebno brskanje« takšne podatke odstranjuje iz spletnega prometa in uporabniku prek namenskega vtičnika (dostopnega za brskalnike Mozilla Firefox, Internet Explorer in Google Chrome) poroča o vsaki blokirani zahtevi. Tehnologija Kaspersky Laba je drugačna od drugih orodij, ki so vgrajena v brskalnike: produkt ne samo varuje uporabnike pred identifikacijo prek piškotkov in opozarja strani, da ne želi prenesti podatkov, s katerimi bi bilo možno slediti uporabniku, ampak tudi dejansko zagotavlja, da ti podatki ne zapustijo naprave.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.