25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Mobilni prijatelj in sodelavec

2 min read

Zdi se, da je po Barceloni in sejmu MWC sejem IFA v Berlinu postal odlična platforma za proizvajalce mobilnikov, ki tako svoje izdelke predstavljajo (in osvežijo) dvakrat letno. Eden najprepričljivejših izdelkov na sploh v Berlinu je tudi Huawei Mate S, pametni mobilnik, ki zna še marsikaj več od tudi sicer prestižnih modelov drugih proizvajalcev.

Huawei Mate S moc dotika

Mate S je Huaweijev odgovor na poplavo prestižnih mobilnikov. Njegova največja odlika je 5,5-palčni zaslon AMOLED, ki premore tudi rešitev za zaznavanje pritiska, skladno z močjo pritiska pa se prilagajajo tudi nekatere funkcije upravljanja. Kot najpreprostejši dokaz, kaj vse zmore novi zaslon, je izvršni direktor družbe Huawei Richard Yu pokazal kar primer tehtanja pomaranče – s tem, da jo uporabnik preprosto položi na zaslon. Žal so se, vsaj na začetku, pri Huaweiju odločili, da bo ta prestižna in edinstvena funkcija na voljo le na 128 GB različicah telefona Mate S, katerega cena se bo spogledovala s številko 750, v evrih, seveda.

Huawei Mate S zadnja stran

Huawei je ohranil senzor prstnega dotika na hrbtni strani naprave (Fingerprint Sense 2.0), ki v praksi močno olajša upravljanje velikega telefona z eno roko, saj lahko z njegovo pomočjo sprejmemo klic, zajamemo selfie posnetek itd. Tudi funkcija Knuckle Sense, ki smo jo prvič lahko videli na modelu P8, je še izboljšana. Loči namreč med različnimi deli prsta, posebej “rada” pa ima členke. Če z njimi napišemo posamezno črko na zaslonu, bo odprla s to gesto povezano aplikacijo ali zagnala funkcijo.

Huawei Mate S pisanje s clenki

Med inovativne funkcije lahko uvrstimo še trojico mikrofonov, ki samodejno zaznajo s katere strani prihaja zvok in tako bistveno kakovostneje zajamejo zvok na sestankih ali drugih pogovorih. Nano prevleka telefon naredi delno vodoodporen – kak pljusk bo že preživel. Vgrajeni kameri sta nadpovprečni, par 13 in 8 MP senzorjev poskrbi, da se nad fotografijami res ne bomo pritoževali, sicer pa vedno lahko vklopimo ročni, t. i. profesionalni način fotografiranja.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.