20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Najmanjši zmogljiv 4K-projektor

2 min read

Canon je danes predstavil Canon XEED 4K500ST, najmanjši in najlažji vgradni projektor 4K na svetu. Vgrajen ima čip LCOS ultra visoke ločljivosti 4096 x 2400 pik, zato je sposoben projiciranja digitalnih kinematografskih vsebin, ki presegajo ločljivost 4K. Canonov edinstven in izboljšan optični sistem AISYS (Aspectual Illumination System) povečuje kontrastno razmerje projektorja, kar prinaša globoke, čiste barve in pravo reprodukcijo črnih področij, kar izboljša izkušnjo gledanja. XEED 4K500ST je zmožen prikazovanja zelo majhnih, podrobnih slik z osupljivo ločljivostjo, kar je popolno za inženirske aplikacije, kjer programi računalnipkega oblikovanja CAD in 3D-modeliranje zahtevajo visoko raven podrobnosti.

Canon_XEED_4K500ST

Tudi svetilnost je s 5000 lumni izjemna in primerna za večje prostore,saj zagotavlja stalno svetlost na celotnem razponu povečave, kar je popolno za prikazovanje v javnih prostorih z veliko ambientalne svetlobe. Zahvaljujoč novo razvitemu širokokotnemu objektivu 4K, lahko XEED 4K500ST prikazuje velike slike tudi z majhne razdalje. Opremljen je tudi s funkcijo stranskega ostrenja, kar omogoča projiciranje tudi na ukrivljene zaslone. Projektor je prvi svoje vrste, ki ga odlikuje objektiv s fiksno zaslonko na celotnem razponu povečave. Ne glede na stopnjo povečave ohranja odprtost zaslonke pri vrednosti F2.6. To pomeni, da bo svetlost pri tele foto povečavi skoraj enaka kot pri širokokotni, zaradi česar je mogoče namestitev in prestavljanje izvesti preprosto, brez potrebe po ponovnem uravnoteženju ambientalne svetlobe.

Glede na težo le 17,6 kg, skupaj z objektivom, je XEED 4K500ST najlažji projektor 4K na svetu. S kratkim odzivnim časom 16,6 ms, najkrajšim pri kateremkoli projektorju 4K na trgu, nudi XEED 4K500ST najhitrejši odziv med projektorji 4K, zaradi česar je primeren za simulacijska okolja. Vključuje tudi novo izjemno modularno zasnovo, ki omogoča preprost dostop do žarnice in filtra, tudi pri že nameščenem projektorju, kar poenostavi vzdrževanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.