16. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Ure še niso rekle zadnje besede

2 min read

September ni prinesel le šolskih obveznosti, temveč pravcato ofenzivo pametnih ur. Največ kupcev bo bržkone privabila Samsungova ura Gear S2, čeprav tudi LGjeva LG Watch Urbane Luxe ni od muh, štrene velikanom pa meša tudi Huawei s svojo pametno uro. Očitno je obdobje eksperimentiranja z oblikami mimo, zmagala pa je, malce presenetiljivo, klasika. Omenjene tri novinke so namreč opremljene z okroglim zaslonom, ki je tudi vsestransko učinkovit, saj podpira številne rešitve in funkcije. Samsung Gear 2 denimo omogoča celo vrtenje okvirja za hitrejši in enostavnejši dostop do obvestil in aplikacij.

Samsung Gear 2Samsung Gear 2a

Ura Samsung Gear S2 jželi biti vsakdanje uporabna, na 1,2-palčnem zaslonu uporabnik dobi vpogled v obvestila v koledarju ali elektronski pošti, novice ali pa pošlje sporočilo ne da bi za to potreboval povezavo s telefonom. Na voljo je tudi model s povezljivostjo 3G, ki je tudi prva pametna ura z vgrajeno SIM kartico (e-SIM) s prepoznavo glasu. Samsungov nošenček je debel 11,4 milimetra.

LG Watch Urbane Luxe na drugi strani stavi na absolutni luksuz, saj je odeta v 23-karatno zlato prevleko, pas pa je iz krokodiljega usnja. LG se je odločil, da bo ta model izdelal le v 500 primerkih, zato ne čudi, da nosi pošteno visoko ceno. V ZDA bo prestižna pametna ura veljala 1200 dolarjev.

LG-Watch-Urbane-Luxe

Navdušuje tudi Huawei s svojo Huawei Watch. Kitajci se resnično hitro učijo. Brezčasni dizajn in kopica pametnih funkcij v navezi z 1,4-palčnim zaslonom AMOLED in steklom iz safirja prepričajo. Ura, ki jo poganja programska oprema Android Wear, bo bržkone tudi cenovno dostopnejša od imensko močnejših konkurentk, a to ji lahko štejemo le v prid.

Huawei Watch

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.