Samovšečneži

Pravkar v živo v Berlinu poteka predstavitev novih pametnih telefonov Lenovo. Model VIBE S1 je res edinstven pametni telefon, saj premore kar dve sprednji kameri, s katerima omogoča še več kreativnosti pri zajemu selfijev. Primarna prednja kamera premore ločljivost 8 milijonov pik in zajema ostre posnetke, medtem ko sekundarna prednja kamera ločljivosti dveh milijonov pik analizira okolico in globino, podobno kot jo vidi človeško oko. Kameri delujeta v tandemu in omogočata vrsto novih kreativnih zajemov posnetkov selfie. Po zajemu slike z obeh kamer lahko uporabnik z vgrajenimi orodji uporabi številne učinke urejanja fotografij. Sliko lahko zamegli, ji doda t. i. bokeh učinek ali pa se preprosto znebi neželenih stvari v sliki. Programska oprema omogoča enostaven izrez osebe iz fotografije in njeno »lepljenje« na drugo fotografijo. Tudi hrbtna kamera ločljivosti 13 milijonov točk zajema izredno ostre posnetke. Napreden sistem samodejnega ostrenja občutno poveča hitrost ostrenja, dvobarvni bliskavici pa poskrbita, da so na fotografiji zajete barve čim bolj pristne.

Lenovo_VIBE_S1_moder

VIBE S1 premore ukrivljen 5-palčni zaslon in modno podobo. Ne varčuje niti na zmogljivostih. Poganja ga osemjedrni 64-bitni procesor MediaTek, opremljen pa je tudi s kar 3 GB delovnega pomnilnika in 160 GB prostora za hrambo podatkov (podpira tudi microSD kartice do kapacitete 128 GB), zato lahko nanj shranimo okoli 40 tisoč fotografij. Telen ima nameščen operacijski sistem Android 5.0.

Lenovo_VIBE_S1_DualCamera

Zajemanje selfijev oziroma samoportretiranje obvladata tudi telefona VIBE P1 in P1m. A ta se hvalita z najdaljšo, khm, avtonomijo baterije. Energije v njej je celo toliko, da lahko polni druge, preko kabla USB na telefon priklopljene naprave, kot so Bluetooth slušalke ali prenosni zvočniki. Zmogljiva procesorja sta kos vsem aplikacijam in igram, hiter dostop do vsebin v mobilnih omrežjih pa zagotavlja povezljivost 4G LTE.

Lenovo_VIBE_P1mLenovo_VIBE_S1_bel

VIBE P1 ima vgrajeno impresivno baterijo kapacitete 5000 mAh. Fizični gumb varčevanja z energijo avtonomijo še podaljša, ta model pa izstopa še s svojim polnilnikom, ki poleg 24W moči omogoča izredno hitro polnjenje baterije telefona. V telefon je vgrajen 1,5 GHz 64-bitni osemjedrni procesor Qualcomm Snapdragon 615, ki suvereno poganja več aplikacij hkrati, predvaja video posnetke itd. Telefon že podpira tehnologijo 5G WiFi, ki omogoča boljši sprejem in višje hitrosti brezžične povezave. Čip NFC telefonu omogoča, da se hitro in varno poveže s pametnimi napravami v neposredni bližini, medtem ko glavni menijski gumb deluje tudi kot bralnik prstnih odtisov, s čimer poskrbi, da so podatki uporabnika še varnejši.

Naprodaj bo tudi različica VIBE P1m z baterijo zmogljivosti 4000 mAh in funkcijo hitrega polnjenja. Poganjal jo bo MediaTekov 64-bitni štirijedrni procesor, odličen 5-palčni zaslon visoke ločljivosti pa bo po zaslugi posebnega nanopremaza odporen na pljuske vode. Obenem bo VIBE P1m na voljo po izjemno ugodni ceni.

Lenovo_VIBE_P1

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.