19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Telekomunikacijskih satelitov vse več

1 min read

Mehiški America Movil, večinski lastnik Telekoma Austrie, ki obvladuje tudi domačega operaterja Si.mobil, je v vesolje prek svoje podružnice poslal že osmi satelit. Satelit naj bi zadostil novim infrastrukturnim potrebam v Braziliji in Latinski Ameriki, vključno z največjimi športnimi dogodki.

Raketa Ariane 5, ki nosi dva satelita, je pred dnevi začela svojo misijo iz raketnega izstrelišča Kourou v Francoski Gvajani proti orbiti, kamor je za brazilski Embratel Star One, hčerinsko podjetje América Móvil, ponesla telekomunikacijski satelit Star One C4.

america-movil-sab-de-cv-logo
Embratel Star One je največji satelitski operater v Braziliji in Latinski Ameriki. Upravlja s petimi geostacionarnimi sateliti in dvema satelitoma v orbiti z naklonom. Podjetje je lansiralo nov satelit, Star One C4, da bi zadostilo novim infrastrukturnim potrebam v Braziliji in Latinski Ameriki, vključno z velikimi športnimi dogodki, kot so prihodnje olimpijske igre.

Za upravljanje svoje flote satelitov je Embratel vzpostavil največji center za upravljanje satelitov v Latinski Ameriki, ki se nahaja v Guaratibi, v Riu de Janeiru. Skupina visoko usposobljenih inženirjev in tehnikov v tem centru sledi, nadzira in upravlja floto. Novi sateliti bodo omogočili telefonske, televizijske, radijske, podatkovne in internetne storitve v Braziliji, poleg tega pa te storitve razširili tudi v države Latinske Amerike in ZDA.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.