19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Računalnik v dlani

1 min read

Ste se kdaj vprašali, kaj vse ljudje stalno nosimo s seboj? No, predstavniki moškega spola bomo seveda imeli manj vnosov na tem seznamu, lahko pa zato zapišemo, da bo na njem tudi računalnik! Ja, pravcati računalnik, če si bomo le lastili zadnjo pogruntavščino podjetja Lenovo, ki je računalnik stisnilo v ohišje velikosti starejšega ključka USB.

Lenovo_ideacentre_Stick_300_1

Miniaturni računalnik Lenovo ideacentre Stick 300 je namenjen uporabnikom, ki želijo žepni računalnik uporabljati kjerkoli – doma ali na poti, saj je dovolj zmogljiv za brskanje po spletu in predvajanje multimedijskih vsebin. Hkrati je cenovno dostopen, zato bo opravljal vlogo drugega ali tretjega računalnika v gospodinjstvu oziroma uporabnikom nudil mobilno računalniško izkušnjo. Z njim namreč skoraj vsak zaslon (z vmesnikom HDMI) spremenijo v pravcati računalnik.

Lenovo_ideacentre_Stick_300_4

Miniaturni računalnik ideacentre Stick 300 je debel le 15 mm, opremljen pa je s procesorjem Intel Atom Z3735F, dvema gigabajtoma pomnilnika in 32 GB prostora za hrambo podatkov. Nameščen ima operacijski sistem Windows 8.1, ki ga bo mogoče po 29. juliju nadgraditi na Windows 10. Malček obvlada tudi brezžično povezovanje prek omrežij WiFi ali tehnologije Bluetooth 4.0. Piko na i enostavni uporabi pa postavi elegantno oblikovana brezžična tipkovnica in miška v enem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.