25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Podatkovna zverina je nared

2 min read

Korporacija EMC je danes predstavila novo različico programske opreme za podatkovne centre XtremIO. XtremIO 4.0 prinaša podporo za še zmogljivejša podatkovna polja in sisteme, podpira bliskovni pomnilnik ter posledično omogoča izjemne zmogljivosti ter razpoložljivost podatkovne hrambe. Nič čudnega, da so razvijalci svojo stvaritev ljubkovalno poimenovali kar zverina (The Beast).

DSCN7996

Podatkovna pošast lahko učinkovito nadzira kar do osem omar zmogljivosti 40 TB (X-Bricks), torej do 320 TB bliskovito hitre hrambe podatkov, katere odzivnost se meri manj kot v milisekundah. Pomembno vlogo ima tudi visoka avtomatizacija opravil, s katero upravitelji podatkovnih centrov svojim strankam ponudijo še bistveno boljšo odzivnost aplikacij, posebej tistih, ki temeljijo na tehnologiji računalništva v pomnilniku.

Tako s pomočjo XtremIO 4.0 kar sistem hrambe omogoča obdelavo številnih nalog, neposredno preko virtualiziranega sloja in aplikacije. Analitika v realnem času, razvoj novih rešitev ter druge kritične transakcije tako močno pridobijo z izjemno odzivnim sistemom hrambe podatkov.

DSCN8001

Kaj novega prinaša XtremIO 4.0?
Napredno zaščito podatkov – replikacijo na praktično katerokoli platformo s pomočjo programske opreme EMC RecoverPoint. Varnostne kopije se lahko izvajajo tudi na minutne intervale pa čeprav gre za izjemne količine podatkov.

Hitrejše in večje grozde – podvojena gostota zapisa glede na prejšnjo generacijo sistemom XtremIO – sedaj so podprti tudi hrambni gradniki 40TB X-Brick, po zaslugi 16 krmilnikov (prej 12) pa lahko sedaj XtremIO 4.0 upravlja s kar osmimi sistemi hrambe hkrati, kar pomeni da (glede na konfiguracijo) v eni strežniški omari napredno hrani in obdeluje tudi več kot petabajt podatkov.

Razširitev funkcij upravljanja in kopiranja podatkov omogoča tudi večjo avtomatizacijo aplikacij. Podprte so vse najbolj zastopne industrijske rešitve, kot so VMware, Oracle, Microsoft SQL Server ter Microsoft Exchange, kar močno olajša in pohitri delo sistemskim skrbnikom.

Prenovljen uporabniški vmesnik – še bolj pregleden in lažji za uporabo.

DSCN8002

Federacija storitev v oblaku omogoča sestavljanje hibridnih infrastruktur ter nudenje podatkovnih baz ali poslovnih aplikacij kot storitev iz oblaka.

Nič čudnega torej, da je v zgolj letu in pol, odkar je XtremIO na voljo, ta rešitev postala tudi najbolj prodajana v zgodovini EMCja in tako presegla celo rekord družbe VMware. V poldrugem letu so rešitve XtremIO EMCju ustvarile že skoraj milijardo dolarjev prihodkov!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.